05-07-04

Lamb at Werchter on 4 July

Lamb zette zijn set in met het meeslepende instrumentale “Soft Mistake”. Daarna volgden nog twee –voor mij, iets minder toegankelijke– oudere nummers, vooraleer ze tot het bekendere werk overgingen met “Heaven” en “Gabriel”.  

Tijdens “Gabriel” leek de zon even te willen doorbreken, maar ze veranderde op het laatste nippertje van mening. Gelukkig vonden we al meer dan genoeg licht en warmte in de persoon van Louise Robinson die alleen al met haar stralende glimlach en haar knaloranje topje heel de weide wist te verwarmen. Toegegeven, soms werd ze wel wat melig, toen ze bijvoorbeeld vertelde dat het voelde alsof ze “thuisgekomen was” op Werchter, maar hoe kan je dat zo een frêle charmante dame met zo een immense stem en uitstraling in ‘s hemelsnaam kwalijk nemen? In de tweede helft van de set zat de sfeer er goed in en één van de sympathieke heerschappen op het podium deed er nog een schepje bovenop. Hij vroeg aan het publiek of het wilde gaan neerzitten om dan na enkele tellen met zijn allen terug recht te springen. Na dit kunstje werd het publiek beloond met het kippenvelnummer Gorecki. Daarna volgde nog een nieuw nummer, waarna ze afsloten af met het etherische “One”. De band wilde het podium niet verlaten vooraleer ze het lieftallige publiek in alle mogelijke poses gefotografeerd hadden en met de wijze woorden “We had a wicked time” nam Louise afscheid van ons. The pleasure was entirely ours, Louise!

 

Setlist

1. Soft mistake – 2. Gold – 3. All in your hands – 4. Heaven – 5. Gabriel – 6. Till the clouds clear – 7. God bless – 8. Sun – drum intermezzo – 9. Gorecki – 10. Fly – 11. One

 

Pics Lamb


23:21 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.