05-07-04

Moloko at Werchter on 3 July 2004

Ik had net een heel optreden van Wu-Tang Clan proberen uit te zingen om een goed plaatsje te bemachtigen voor Moloko en Muse, dus mijn verwachtingen waren redelijk hooggespannen. Tussen haakjes, een heel optreden van Wu-tang uitzingen is niet moeilijk hoor: je hoeft enkel op geregelde tijdstippen “moddafukka” of “jump” te dreunen,… maar het figuurlijk uitzingen, dat is weer wat anders!

Toen de gevederde Roisin Murphy op het podium verscheen in een rood, weinig verhullend kleedje en bijpassende panty’s had ze alvast mijn volle aandacht. Ik vond dat Roisin, die blijkbaar bijna even vaak van haarkleur wisselt als van ondergoed, er knap uitzag met haar rode haren. Nog een geluk dat ze tijdens één en hetzelfde optreden noch van haarkleur, noch van ondergoed wisselt, want dat zou nogal een zicht zijn (hoor ik daar boegeroep bij de mannelijke fans?)!

Roisin kronkelde over het podium als een slang, maar, in tegenstelling tot sommige van haar collega’s, hoeft ze dat zeker niet te doen om een gebrek aan zangtalent te verdoezelen.

Ze heeft een schitterende stem die bijna net zo exuberant is als haar persoonlijkheid! De opzwepende hits “The time is now” and “Cannot contain this” kwamen al vrij vroeg in de set. Intussen kon het publiek zich tegoed doen aan de extravaganties van de straffe zangeres, die met allerlei mantels, hoofddeksels en attributen over het podium paradeerde. Sommige reviewers vonden het allemaal niet zo overtuigend en stelden zelfs dat de fans teleurgesteld achterbleven. Wel, ik denk het niet. Mij kan je zelfs geen echte Moloko-fan noemen, maar toch heb ik me geen moment verveeld tijdens dit concert. Alleen al om het erotisch geladen “Pure Pleasure Seeker” eens live te zien, was het de moeite. Dat er tijdens het laatste nummer een technisch probleem was met de keyboards, waardoor Roisin “Sing it back” akoestisch moest improviseren, stelde me ook niet teleur. Integendeel, het bewijst dat ze deze tegenslag op een professionele manier aangepakt heeft, wat alleen maar in haar voordeel pleit!

 

Setlist

1. Familiar Feeling – 2. Come on – 3. The time is now – 4. Cannot contain this – 5. Where is the what if the what is in the why? – 6. Pure pleasure seeker – 7. Forever more – 8. Sing it back

 

Pics Moloko

23:26 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.