18-07-04

20 Miles as the Wolf Runs in Club B52 op 17/07/04

Hoewel we naar goede gewoonte fashionably late aankwamen in Club B52 (we kunnen het ook niet helpen dat alle wegen leiden naar de Aartrijkestraat 92 in Torhout i.p.v. Eernegem!), bleken we geluk te hebben: de wolf had z'n aanval nog niet ingezet. Hij was zijn prooi nog aan het bespieden om op het juiste moment toe te slaan. In tegenstelling tot de andere bands had 20 Miles ATWR veel volk gelokt: een 25 à 30 vrienden, familieleden en collega's hadden zich in het kleine zaaltje genesteld. De sfeer was ontspannen, maar verwachtingsvol. Met enige vertraging namen Filip en Anouschka hun plaatsen in op het roodverlichte podium. Heel sfeervol, dat wel, maar een nachtmerrie voor de fotografen onder ons! Filip beleefde al meteen zijn moment of glory tijdens het gelijknamige instrumentale openingsnummer, dat voor mij alvast heel aanstekelijk werkte.

Daarna was het de beurt aan Anouschka om iedereen van zijn sokken te blazen met haar indrukwekkende stem.

Ik denk dat er een aantal mondjes opengevallen zijn! Waar we tijdens hun eerste optreden in Oeselgem nog getuige waren van de aarzelende stapjes van een groep in wording, kregen we nu een meer zelfverzekerde en samenhangende band te zien. Dat Filip een showbeest was, dat konden we allemaal wel al raden, maar ook Anouschka lijkt zich behoorlijk in haar nopjes te voelen op een podium. Ze stond daar heel natuurlijk en als ze al zenuwachtig was dan wist ze dat in ieder geval heel goed te verbergen. Ze creëerde een warme band met het publiek met eenvoudige maar charmante bindteksten en danste verleidelijk op momenten dat ze niets anders omhanden had. Ook stem en keyboard waren duidelijk beter op elkaar afgestemd dan in Oeselgem. "20 Miles as the Wolf Runs" klonk veel beter live dan op MP3 en het laatste nummer "Let" krijgt echt de allures van een hitje. De meest voorkomende commentaar achteraf was dat ze veel beter, sterker en gevarieerder klinken live... zegt dat al niet genoeg?

 

Setlist

1. My moment of glory – 2. The great awakening – 3. Visions – 4. Dark green – 5. 20 Miles as the wolf runs – 6. Wastelands – 7. Let

 

 


22:53 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.