18-07-04

Free Why Nona in Club B52 op 17/07/04

Na het optreden van 20 Miles liep het zaaltje druppelsgewijs leeg, tot er nog een man of 15 overbleef. Niet echt tof voor Free Why Nona, de volgende band, die samen met een zestal fans helemaal uit het Antwerpse naar Eernegem waren afgezakt. Nieuwsgierig als we zijn, besloten we toch nog wat te blijven voor dit zootje ongeregeld uit de Antwerpse onderwereld. Ze startten hun set met “Rock on” en dat was precies wat ze het hele optreden zouden doen!

Ze omschrijven hun muziek zelf als ‘luide rockmuziek die pendelt tussen spaced out noise symphonies en snedige punkrock-gitaarrock’. Naast eigen werk als “Sophie”, “Trendy Wendy” en “Cloud Coocoo Dance” brengen ze ook covers van o.a. Smashing Pumpkins, Foo Fighters, Stooges, Buffalo Tom en David Bowie. De ietwat hyperkinetische (op het podium toch!) zanger Kurt heeft niet alleen een goede stem voor het genre, maar ook een heel eigen, zeer passende, dansstijl. Het kleine, lage podium beknotte duidelijk zijn bewegingsvrijheid, dus besloot hij van de nood een deugd te maken en de vrije ruimte voor het podium ook een nuttige bestemming te geven, enkele halfvolle bierflesjes ten spijt. De mannen van Free Why Nona lieten het gebrek aan toeschouwers in ieder geval niet aan hun hart komen en gaven een energiek concertje weg.

Ik werd er zelfs nostalgisch van en kreeg zin om aan het headbangen te slaan, zoals op die goede oude scoutsfuiven van een jaar of tien geleden. Ik bleef toch maar op mijn stoeltje zitten te headbangen uit veiligheidsoverwegingen, want de ruimte voor het podium werd ingepalmd door twee die-hard fans die, in enigszins beschonken toestand, afwisselend uit de bol en bijna op hun bek gingen. Toen ‘de Maarten’ onverwacht besloot om het concert even vanuit kikkerperspectief te volgen, was zanger Kurt zo vriendelijk om de song die ze net hadden ingezet, stil te leggen zodat de trouwe fan weer recht kon krabbelen. De mannen uit die duistere Antwerpse onderwereld waren dus nog sympathiek op de koop toe! Even later zouden we dat zelfs aan den lijve kunnen ondervinden. Toen wij alleen nog in de zaal achterbleven samen met de fans, kwam Kurt vragen vanwaar wij afkomstig waren. Bij het horen van ons antwoord, Gent, keek iedereen ons vol bewondering aan. “’t Zijn Gentse Feesten en jullie zitten hier in Eernegem???” We kregen prompt een verzoeknummertje aangeboden. We vroegen “Going nowhere” van Therapy!. En ja hoor, na een beetje overleg wisten ze dat nummertje uit hun zilveren hoed te toveren. Daarna kregen we nog een schitterend nummer: “No Fun” van The Stooges. Het concertje van Free Why Nona daarentegen zou ik eerder categoriseren onder “heaps of fun”.


 
 
Pics: Sorry, geen pics kunnen nemen, want de band was gehuld in complete duisternis.

 

22:47 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Eernegem leeft Hoi. Fijn dat de weinige aanwezigen het leuk vonden. We vonden het zelf ook best wel tof. Club B-52 had trouwens een uitstekende PA-man ingehuurd die met bescheiden middelen (wel zelf ineengeknutseld) een goede sound bracht.
De twee dronken die-hard fans waren eigenlijk onze roadies maar ze waren zodanig beschonken dat we maar wijselijk besloten zelf te lossen en laden. Tegen de tijd dat we vertrokken lagen ze broederlijk naast elkaar te snurken in de goot voor het café. We hebben er onderweg naar huis dan ook geen last meer van gehad. Alvast bedankt voor de comment en see you in Ghent.
PS: Je hebt een zeer leuke website trouwens. Rock on.

Gepost door: Stef (Free Why Nona) | 22-07-04

Free Why Nona Merci voor de schoon recensie. Ik zal eens aan onze webmasterin vragen om te linken met onze site. Voor de liefhebbers www.freewhynona.com

Gepost door: Kurt | 22-07-04

Goe bezig ! Jammer dat ik niet kon blijven tot het einde, want 't klonk inderdaad "beestig" goed !

Filip
20 Miles As The Wolf Runs

Gepost door: Fliep | 23-07-04

Respect!! Hey Julie,

Soms vraag ik me af waarom we bijna 12 uur op de been zijn geweest om een optreden in het verre Eernegem te voltooien. Nu weet ik terug waarom. R E S P E C T ! Rock On!

Gepost door: Yves (Free Why Nona) | 23-07-04

De commentaren zijn gesloten.