19-07-04

De reporter zonder balpen

Als "concertverslaggeefster" draag ik tegenwoordig steeds een balpen en een notitieboekje bij me om die kleine voorvalletjes tijdens optredens te noteren en setlists te proberen te reconstrueren. Mijn ontsteltenis was dan ook groot toen ik me net voor het concert van Gorki herinnerde dat ik geen balpen bij me had! O rampspoed, wat moet ik nu op een optreden zonder mijn balpen? The flying reporter almost became a crying reporter.

Gelukkig was ik in het gezelschap van CMS, die op zijn beurt Josie meegebracht had, die op haar beurt nog een aantal vriend(inn)en meegebracht had. Eentje daarvan toverde een balpen uit haar zak en daardoor ook een glimlach op mijn lippen. Gered! Ik kon weer naar hartelust in mijn boekje krabbelen. Het werd echter al gauw duidelijk dat het gezelschap niet zo in de bui was voor Gorki, dus na enkele nummertjes poetsten ze de plaat. Daar ging ook de balpen… Wat nu gedaan? Ik grabbelde nog eens in mijn tasje en, jawel, ik vond er toch een balpen… waarmee ik nog net één nummertje wist neer te schijven alvorens ze de geest gaf. Op! Leeg! Terug naar af! Even dacht ik nog om met de lege balpen in het papier te proberen te krassen, maar de kans op een geslaagde ontcijfering achteraf leek me behoorlijk klein. Gelukkig steekt creativiteit soms op de juiste momenten de kop op. Een oplichtende gsm van een medeconcertganger deed ook bij mij een lichtje branden… mijn gsm. Leve de sms-functie: een minitekstverwerker in tijden van nood! Als dat geen knap staaltje van probleemoplossend denken is!

00:08 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Balpen-thriller... leuk verhaal Aisling... met een erg vindingrijk einde en ik krijgd daardoor wat meer bewondering voor de SMS-ende jeugd!

Gepost door: MJ | 19-07-04

foto's met even naar de foto's van het optreden gekeken... ze zijn tof!
Je gaat me nu toch niet vertellen dat die ook met je GSM gemaakt zijn ;o) LOL

Gepost door: MJ | 19-07-04

muggegeheugen moet je een westvlaming eens laten uitspreken, dus try it on your boyfriend: als he klinkt gelijk "muhheheheu'ën" is 'teen giller! :-)
soit...reportertje zonder balpen..de ijverigheid waarmee jij staat te heupwiegen en dingetjes in je notebookje staat te krabbelen is keigrappig...
i mean...heb jij een muggegeheugen mss?
of ben ik de enige met een olifantegeheugen?
ooops doet me denken aan allerlei oerkreten...
cms

Gepost door: cms | 19-07-04

Antwoordjes @MJ: Fotootjes zijn helemaal de verdienste van mijn vriend. Die toch wel een goede kop groter dan ik en dus toch het best geplaatst om fotootjes te trekken op optredens. In fact, de fotootjes achteraf zijn vaak de enige glimpsen die ik van artiesten te zien krijg, aangezien ik ofwel te druk aan het dansen, ofwel te druk aan het krabbelen ben! Ik heb er al mee leren leven dat de langste van de hoop altijd uitgerekend voor mij komt staan ;-)
@CMS: Eerst en vooral het is "muggengeheugen", met tussen-n. Ik zal u het regeltje wel eens uitleggen ;-) En ja, ik zal dat dan wel hebben zeker? Jammer genoeg herkennen de muggen mij niet als een van hun soort en blijven ze me prikken!

Gepost door: Aisling | 19-07-04

. amai, met zo'n talent in probleemoplossend denken had ge voor ingenieur moeten studeren :-D

Gepost door: Twinkeltje | 19-07-04

Hiep Hiep hoera voor de technologie .. stel je voor: geen gsm, geen laptop, geen magnetron, geen auto ... back to Fred and Wilma ;)))

Gepost door: Free my Soul | 19-07-04

Vos En zo hebben we mekaar toch eens vluchtig gezien he ;-) Ik vond Gorki trouwens best meevallen, heb me goed geamuseerd, alleen geen zin om het ganse optreden uit te kijken...
Heb de vos trouwens gisteren nog eens gezien, hij stond weer op boomtown, in het publiek deze keer, om met de 15 jarige meisjes op de foto te gaan... De snoeper ;-)

Gepost door: Josie | 20-07-04

Concerten Jij hebt je handen vol, tijdens de zomervakantie. Elke dag is er wel ergens een concertje of optreden. Drukke tijden!! Amuseer je!!!

Gepost door: Pliske | 20-07-04

De commentaren zijn gesloten.