23-07-04

Helaas, zou de rest van de avond niet zo rimpelloos verlopen

Helaas, zou de rest van de avond niet zo rimpelloos verlopen. Toen ik helemaal bezweet van het dansen nog aan het overwegen was om mijn regenjas thuis te gaan leggen, wees iemand naar de hemel boven St-Jacobs, die er intussen vervaarlijk dreigend begon uit te zien. Het duurde niet lang of er stak een stevige wind op. Plots hoorde ik een scheurend geluid. Eerst dacht ik dat de bliksem ergens ingeslagen was, maar dan zagen we dat de constructie met de schermen naar beneden gekomen was. Gelukkig vielen er geen gewonden. Het gevaarte werd in zijn val gestut door een soort schutting. De brandweer kwam eraan te pas, maar er werd ons verzekerd dat het concert van Afro Celts zou kunnen doorgaan. Intussen werden de hemelsluizen opengedraaid en werd de kerk op surrealistische wijze verlicht door flitsende bliksemschichten. Ik denk dat de muzikanten nog nooit zo een spectaculaire soundcheck meegemaakt hadden. Hun verwachtingsvolle fans trachtten te schuilen onder enkele boompjes, tafels, stoelen, … Ach wat! Wij kunnen wel tegen een beetje regen, als we aan het dansen zijn, voelen we dat zelfs niet! Op 3 minuten tijd was mijn jas even nat binnenin als vanbuiten. De weergoden kenden geen genade. Na een kwartiertje besloten we dan toch maar naar huis te gaan om af te wachten tot het opklaarde. Handig als je op een steenworp van de feestelijkheden woont! Thuis richtten we een crisiscentrum in voor doorweekte vrienden en kennissen en bleven daar gezellig babbelend bij een drankje afwachten tot we het verlossende smsje zouden krijgen dat het concert zou beginnen. Een smsje kwam er uiteindelijk, maar het was heel wat slechter nieuws. Het concert werd afgelast. Teleurstelling alom ten huize van Schemerfee! En wat nog het ergste was, achteraf zou blijken dat de volgende band wel nog zou spelen. Het concert van een uit zijn voegen barstend covergroepje dat teert op het succes van een oude glorie als Abba ging door, terwijl de uiterst originele en swingende dansformatie Afro Celts fijntjes gepasseerd werd!

 

Foto: Let vooral ook op de slogan “water van levensbelang” die in de gegeven omstandigheden enigszins ironisch klonk J

Achteraf heb ik trouwens gehoord dat Afro Celts niet wilde optreden uit vrees voor waterschade aan hun apparatuur. In dat geval treft de organisatie dus geen schuld voor het wegvallen van het concert waar ik zo naar uitkeek! Integendeel, je organiseert dan eens iets voor het goede doel en het enige wat je eraan overhoudt is een financiële kater! En dat door een scherm dat door een zuchtje wind naar beneden dondert, want echt krachtig was dat windstootje toch niet hoor!

10:33 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

raindrops falling on my head! ja idd stonden ik en Josie een haar speeltje in dat steegje voor hollandse treinen en ander raar gevogelte...
ps: het leuke aan een foto is dat de aandachtige kijker sowieos de "leuke" details ziet! ;-)
of heb je geen hoge dunk van je lezerspubliek! :( lool
cmske al opgedroogd!

Gepost door: cms | 23-07-04

Antwoordje aan CMS Sinds wanneer leest er iemand de kleine lettertjes?
En om je vraag te beantwoorden over mijn lezerspubliek: ik ga ervan uit dat het merendeel via een link op jouw blog komt en dat het voor hen een verademing is om eens daadwerkelijk iets te verstaan van wat ze lezen, zonder te verdwalen in een wirwar van zinnen en vliegende spaties ;-)

By the way, ik mag van geluk spreken, want door die vallende constructie was ik bijna een lief en een beste vriend/badminton- en uitgaanspartner armer! Reus en De 20-mijlen-lopende wolf bevonden zich wel vlak in de danger zone!

Gepost door: Aisling | 23-07-04

verzoek aan cms het is hier misschien niet de plaats om een oorlogje uit te vechten beste CMS, maar voortaan wens ik omschreven te worden als "teerbeminde" en niet "speeltje". Indien niet zullen ik en mijn nog veel gemenere partner in crime (je weet wie ik bedoel...) de nodige stappen moeten ondernemen!
Im watching you!

Gepost door: teerbeminde | 23-07-04

Ooooh Toch lief hé, dat Julietje zo bezorgd is om mij... En dat op de avond van de solidariteit ! Kan het nog mooier???

Fliep

ps De wolf heeft gisteren een snelheidsrecord gebroken, denk ik ! 'k Ben nog nooit zo rap van een optreden weggelopen ! ;-)

Gepost door: Fliep | 23-07-04

teerbeminden ja de fee is echt wel af en toe de goedheid zleve, voor haar lezertjes ( for any reason?) en voor haar vrienden! het siert haar :)
vliegende spaties??? waar?
enne "teerbeminde"...da tis klopt niet hé "teer"...als ik je "panrtner in crime" zo bezie is het "stormactigbeminde"...you are watching me??? do I really have the evil eye van dat pluizebolletje van je op mijn dak???
cms

Gepost door: cms | 23-07-04

De commentaren zijn gesloten.