23-07-04

Verslag van een avondje Gentse feesten: 22 juli

Donderdag was het dan eindelijk tijd voor “One day for another world”, een avond met een verrassingsprogramma in het teken van solidariteit. Het enige wat we vooraf wisten was dat de eerste band Belgisch zou zijn en de twee volgende bands internationale top-acts. Bovendien circuleerde er een lijst met 25 namen waartussen zich de naam van de eerste internationale act bevond. De lijst was behoorlijk indrukwekkend: Afro Celts, Elvis Costello, Madness, Madredeus, Manu Chao, Moloko, Nick Cave, The Chieftains, …In de loop van de dag kwam ik te weten dat de exotische Afro Celts St-Jacobs onveilig zouden maken. Fantastisch, dat was alvast een van mijn favorieten! Maar eerst was het de beurt aan de Belgische band. Wie zou het zijn? Mijn brein werkte op volle toeren. Misschien een folkband als Fluxus of Kadril? Of rock als Arid of Ozark Henry? Uiteindelijk bleek het een groep te zijn waar ik nog nooit van gehoord had: Sweet Coffee. De Antwerpse band werd aangekondigd als de revelatie van het jaar en algauw zou blijken waarom. Ze brengen dansmuziek van de betere soort, een rijke mix van trip hop, funk, R&B en tal van andere genres. Zangeres Samia Verdeyen heeft in ieder geval een hele mooie stem, die soms doet denken aan die van KT Tunstall (Oi Va Voi). De keyboards en bongoritmes werken aanstekelijk. Vanaf het eerste nummer kwam ik in beweging en ik bleef onophoudelijk dansen tot de laatste noten van het concert. Naar verluid was het hun eerste grote optreden. In het begin merkte je wel nog een beetje onzekerheid, maar naarmate de set vorderde wonnen ze echt wel het hele plein voor zich. Sweet Coffee, read my lips, is een band waar jullie ongetwijfeld nog van zullen horen. Ze waren een perfecte opwarmer voor de band waar ik zo naar uitgekeken had. Mijn spieren waren losgemaakt, laat Afro Celts nu maar komen!

 

Klik hier voor foto’s van Sweet Coffee
 10:38 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Duizend bommen en granaten... ... alle Basji-Boezoeks nog aan toe!
Ik had de laatste dagen geen weerberichten meer gehoord of gezien, maar 't was gisteren echt zalig weer dus dat onweer kwam voor mij ook echt als een donderslag bij heldere hemel. 'k Moet hier toch fijntjes opmerken dat cms mij op zijn blog goe liggen had: voor Kortrijk stond er gisteren een stralende zon en een onnozel klein wolkske. En zo ver ligt Kortrijk nu niet van Gent hé... Maar goed, cms ontloopt zijn straf niet voor deze wandaad. Skynet heeft hem blijkbaar al tijdelijk geëxcomuniceerd!

Zelf zijn wij - toen het gedruppel evolueerde naar pijpenstelengieten - resoluut richting Pink Flamingo gespurt, en daar de uren nadien dus ook blijven hangen. Spijtig van de Afro Celts, 'k had ze ook graag es gezien. Magere troost dat ik blijkbaar niets gemist heb.

Hmm, welk weer wordt het vanavond?

Gepost door: 'mus | 23-07-04

Niet echt een music/festivalfreak Maar ik kan echt wel genieten van je verslagjes, vooral de grappige voorvalletjes geven het een 'je ne sais quoi'. Duivels goed!

Gepost door: Little Witch | 23-07-04

sweet coffee, dat zegt me iets, denk dat ik daar al eens een leuk singletje van heb gehoord op StuBru. Kan wel niet zeggen dat ik die single herkende in de flard muziek die ik gisteren nog heb meegepikt...
Ja zeg, die stelling, ik was echt wel behoorlijk geschrokken hoor, brrr...
Wij hebben aan de ingang van de Charlatan een droog plekje gevonden, maar aangezien het blééf kletsen zijn we na een half uur dan maar braaf naar huis gegaan... Vanavond beter. Ik ga zeker naar Ultrasonic kijken :-) Maar eerst werk overleven, sebiet evaluatie, brrrr...

Gepost door: Josie | 23-07-04

geëxcommuniceerd???? hoezo????? what Mus bedoel je? jij onderkruiper!!!!
de weersvoorspellingen op mij blog waren correct! dag en avond goed, nacht: onweer!!!
sniff...verdikke...
Sweet Coffee! I need it!!! het klonk wel goed! had ik maar wat eerder naa r gent afgezakt!!!
sniff....

Gepost door: cms | 23-07-04

!!! Afro-celts?! Dedju, en ik moet dat missen!!
Enjoy it!

Gepost door: Twinkeltje | 23-07-04

Afro Celts Kan me voorstellen dat je baalde ... wat ik hier hoor van het is alleszins echt wel mijn smaak!!

Gepost door: Free my Soul | 23-07-04

Natuurlijk naar de foto's gekeken en die foto met die vent onders grootmoeders lamp... suppppppper leuk !!

Gepost door: MJ | 24-07-04

Grappig ja .. ik kon nog als een van de weinigen nog tot laat in de avond 'doorspelen' hier ;))

Gepost door: Free my Soul | 25-07-04

prijsje voor 17900 is een ben&jerry's ijsje!
cms completely groggy...

Gepost door: cms | 25-07-04

De commentaren zijn gesloten.