26-07-04

Daan @ Boomtown 2004, de hoogtepunten (door Filip)

Het weer: Behoorlijk zacht, met een beetje regen (geen zondvloed zoals donderdag). Dit deerde de Gentse-Feestengangers blijkbaar niet, want de Oude Beestenmarkt zat stampvol voor het optreden van Daan Stuyven en zijn bende.

“Also sprach Zarathustra”: Het podium werd verduisterd, enkel de paarse sfeerlichten brandden nog en het overbekende deuntje van R. Strauss weerklonk over Boomtown. Niet echt origineel, maar het blijft dé perfecte intro en voor mij persoonlijk nog altijd een kippenvelmoment…

“Housewife”: Toen Zarathustra uitgesproken was, kwam de band op het podium en deed met “Housewife” het publiek een eerste keer uit zijn dak gaan. In de helft van het nummer kwam de kitschmeester zelve aangewandeld… en het was om zeep. Door technische problemen met zijn gitaar klonk het heel rommelig, iedereen keek naar elkaar, technieker op het podium, enz… Jammer, maar ze wisten het goed te maken, door hun recentste hit nog eens te herhalen als 2e bisnummer.

Daan: Zoals gewoonlijk verscheen hij in een wit pak (Julie noemt het stijlvol, ik zou het eerder heel erg fout noemen) met een zonnebril, die 10 maten te groot is. Een vreemde kerel, maar een fantastisch performer.

Zeepbellen: Je hebt het misschien al gemerkt op de Gentse Feesten, zeepbellen zijn weer helemaal “in”, ook bij de StuBru-luisteraars. De wind waaide in de richting van het podium, waardoor Daan verschillende keren de kans kreeg, om op jacht te gaan; Met zijn handen, zijn hoofd of zelfs met zijn gitaar, geen bel was veilig in zijn buurt !

“Dit is een speciaal moment”: … en hij deed heel zwoel zijn jasje uit ! Rrrrrrr…

“Swedish Designer Drugs”: Dit droeg hij op aan de kerel die 2 jaar geleden de stroomkabel uittrok tijdens zijn optreden op de Gentse Feesten. “Hij deed het concert slagen. Bedankt kerel!”

“Victory”: Hiervoor hadden ze zelfs een hele choreografie van handgebaartjes uitgedokterd. En de Beestenmarkt deed enthousiast mee ! Very disco…

En voor de critici onder jullie: het samenspel was fantastisch (bewijs daarvan zijn de vele feilloos uitgevoerde breaks), de zang stond te stil bij Swedish Designer Drugs, er waren wat technische problemen met de gitaar en de drumster (!) drumde te veel vanuit haar arm en te weinig uit haar pols, BUT WHO CARES, ’T WAS FANTASTISCH !!!
 
Filip

Klik hier voor een Cutting Edge review van Daan

Klik hier voor het Cutting Edge fotoverslag van Daan


14:31 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Damn... ... precies toch wat gemist met Daan. Had er niet zoveel zin in zondag met dat k*tweer, maar toen werd het droog en kon ik de lokroep niet weerstaan om toch maar eens te gaan piepen bij de almighty Zep Zupiler (Ja, Mus heeft ook een paar foute kantjes). De volle 2 1/2 uur dus weer eens meegemaakt voor de zoveelste keer **.............sorry, mijn gedachten dwaalden even af naar de begindagen in "Den Baron" aan de Hooiaard destijds, say 15 years ago, waar Zep en zijn bende op een onooglijk klein podiumke enorm van jetje gaven en tussendoor een paar vaten Zupiler soldaat maakten en het caféetse na 5 uur spelen herschapen was in een stal vol stro (!)...mijmer mijmer...** Anno 2004 komt er voor het eerst een beetje sleet op de formule, ietske teveel automatische piloot en ambizwance ipv ROCK. 't Kan ook zijn dat Mus ietske te nuchter was deze keer. Een paar Ziboelateurs waren er gisteren voor 't laatst bij: toetsenist Sticky Fingers (gedaan met 't prutsen aan de anderen hun instrumenten), bassist Fartman (de man wiens garderobe sinds jaar en dag bestaat uit welgeteld één minirokje, één Maiden Japan t-shirt en een assortiment pruiken) en leadgitarist Stef Kamil Carlsberg (kan nochtans verdomd nauwkeurig Pink Floyd solo's naspelen). Maar Zep, Chief & co hebben de opvolging al geregeld. NIE PLEUJE! < Tot zover dit bijkomend stukje gastverslaggeving >

Gepost door: 'mus | 26-07-04

de sck? stef kamiel carlens? speelt den diene bij zep zupiler of versta ik het weer verkeerd???
zou Josie dat wel weten? hmm
zeg en denk eens aan de arme werkmens die nu vroeg gaat slpaen terwijl jullie daar op de Gentse feesten nog van katoen geven hé!! sniff 'kzittekikiernuse... :(((

Gepost door: cms | 26-07-04

De commentaren zijn gesloten.