26-07-04

Verslag van een avondje Gentse Feesten: 24 juli

Zaterdagavond was ik eigenlijk niet van plan om naar de Feesten te gaan, maar dat was buiten CMS gerekend. Ditmaal had hij niet één maar twee van zijn favoriete huisdiertjes mee: Mus en Panda. Reus en ik deden ons best om onze gasten met de nodig egards te onthalen in de kaarsverlichte garden of delights. De gouden Irish Myst vloeide rijkelijk, de borrelhapjes kraakten overvloedig in onze hongerige monden. Gezelligheid troef, maar intussen tikte de klok verder en het beginuur van het optreden van Sioen kwam vervaarlijk naderbij. Alle geneugten achterlatend, vertrokken we een half uurtje voor het concert met een bang hart naar de Oude Beestenmarkt. Voor de ingang had er zich al een niet onaardige masse verzameld. Dorie toch! Meer dan een half uur hebben we aangeschoven, onzeker over ons lot! Er werd geen woord gerept over het al dan niet volzet zijn van Boomtown. De eerste tonen van het concert weerklonken reeds, maar doorzetters als we zijn, besloten we niet te wijken. De massa was intussen al grondig uitgedund. Uiteindelijk werd ons geduld beloond: tijdens het concert werden de poorten eindelijk geopend. Ik ben nooit erg sterk geweest in fysica en zo, maar door allerhande krachten, vectoren en hefboomwerkingen, werd ik tegen wil en dank de flessenhals in gestuwd en aan de andere kant weer uitgespuwd. We waren binnen!
Ik kende Sioen eigenlijk totaal niet. Tijdens de set merkte ik dat ik één nummertje herkende, maar voor de rest was ik nog een onbeschreven blad. Ik vond het best wel knap hoe ze erin slagen om met een piano en een viool in hun bezetting niet te vervallen in zeemzoeterige ballades maar toch nog weten te rocken ook. Het publiek at in ieder geval uit hun hand. Hoewel velen Sioen zouden omschrijven als luistermuziek, ben ik er toch in geslaagd om de hele tijd in beweging te blijven. Vooral de snelle vioolstukjes kunnen me geweldig bekoren (ik ben dan ook niet voor niets een folkie in vermomming!). Het was hun 250ste concert en, naar eigen zeggen, hun beste. Ik kan het me wel voorstellen.
Ik moet zeggen dat de Oude Beestenmarkt uitgegegroeid is tot een heel gezellig stukje Gentse Feesten waar je gratis de kans krijgt om de beste Belgische bands aan het werk te zien. Het enige dat van je verlangd wordt is dat je de discipline opbrengt om er op tijd bij te zijn! 

Klik hier voor een Cutting Edge review van Sioen

Klik hier voor een Cutting Edge fotoverslag van Sioen


14:28 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

haha bij deze was je schuld om mij donderdagavond tevergeefs in de regen te laten staan verkillen, zaterdagnacht vereffend :)
'twas zeer fijn dat je de poorten van de gardens of delight opensteld e en wij het met sfeervol kaarslicht verlichte tuintje konden binnetreden en ons te goed doen aan de godendrank en nootjes...

Gepost door: cms | 26-07-04

Yeah! Zaterdag was fun! Heb er nog een staartje aan gebreid op de Vlasmarkt...

Gepost door: 'mus | 26-07-04

ach zo... Ik was daar ook op die beruchte vlasmarkt maar ik weet er toch niet teveel meer van;-)

Gepost door: dago | 03-08-04

De commentaren zijn gesloten.