24-10-04

Cinema Strange (22 Oct.)

Cinema Strange is een band die zijn naam niet gestolen heeft. Hun intrede op het podium was onvergetelijk: de vampierenlook van de gitarist, bassist en drummer staat in schril contrast met de volstrekt hilarische padvindersoutfit van zanger Lucas. Zou die man geweten hebben dat het op 22 november dag van de jeugdbeweging was? En dan heb ik nog niets gezegd over zijn kolossale zonnebril! Hun act is wervelend, ongelofelijk theatraal, enigszins bevreemdend, maar ook heel afwisselend. Het is echt wel alsof je naar een bizar theaterstuk zit te kijken. Overacting is hun specialiteit, zonder dat het ooit vervelend wordt, en als attributen hebben ze niet veel meer nodig dan hun bizarre outfits, hun schitterende mimiek, hun papieren hoeden en een krant die tegelijkertijd dienst doet als reusachtige playlist. Hun muziek is al even gevarieerd: het openingsnummer bestond uit ietwat psychedelische soundscapes, terwijl het tweede nummer dan weer meer aan een voordracht deed denken en daarna de lekker ouderwetse wave met punkinvloeden kwam. Soms vond ik zelfs dat er ook een musical-aspect te bespeuren was. In geen tijd hadden de drie weirdo’s het publiek in hun macht. Ik was ook wel gecharmeerd door hun hoge aaibaarheidsfactor: de mannen zochten vaak de rand van het podium op, lieten er zich gewillig fotograferen, nestelden zich af en toe op de grond en doken tijdens de bisnummers zelfs in het publiek. Kortom, een optreden zoals ik het graag heb: een gevarieerde set, veel humor, sympathieke artiesten zonder al te veel kapsones en een enthousiast publiek. Bis!

 

Bezoek mijn Cinema Strange photo album


22:21 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

eentje om niet te vergeten Perfecte omschrijving van een megagoed optreden! Deze groep sleept je mee zoals je als kind gaapt naar een circusact.(bij mij toch..) Drie unieke verschijningen met elk hun charme en vooral: een beengoeie set met veel variatie! Zo willen we er wel meer! Greetz!

Gepost door: liesbeth | 25-10-04

Cinema Strange Eigenlijk zegt de groepsnaam al meer dan genoeg... 't Was best leuk om die mannen es aan 't werk te zien, maar om nu een cd 'tje te gaan kopen? Nee, dat denk ik niet...
:-)

Gepost door: Butterflydance | 25-10-04

De commentaren zijn gesloten.