20-02-05

Diary of Dreams (Arena van Vletingen, 19 feb)

Zowat een jaar nadat ze op’t podium van het (jammer genoeg ter ziele gegane) Invitation-festival stonden, tekenden de heren van Diary Of Dreams weer present voor een avondje dark pop…van de bovenste plank!

Gehuld in een sobere, zwarte, lange jas maakte opper-Diary Adrian Hates zijn opwachting op de bühne van een aardig volgelopen Arena Van Vletingen.

Buitenissige make-up, extravagante glitterpakjes, en verschillende oorringetjes moesten plaats maken voor charisma. Iets waar het de DOD-frontman zeker niet aan ontbreekt.

Al van bij de opener, “MenschFeind” (titeltrack van de gloednieuwe mini-cd), was het duidelijk dat ze der zin in hadden. Gitarist Gaun:A bleef maar heen en weer crossen over ’t podium , drummer DNS ramde er op los alsof z’n leven er van af hing, toetsenist Torben Wendt (tevens frontman van Diorama) toverde het ene na het andere heerlijke deuntje uit z’n keyboard, en Hates’ donkere stem deed de rest…

En het publiek?…Dat genoot met volle teugen!

Kon ook moeilijk anders, want we kregen een uiterst gevarieerde mix voorgeschoteld van nieuw en ouder werk: “Giftraum”, “The Curse”, “Chemicals”, “Psycho-Logic”, “Butterfly:Dance!”, “Methusalem”, “O’Brother Sleep”,…..stuk voor stuk pareltjes van ’t zuiverste water!

Na zowat 75 minuten verdwenen de Diary’s dan voor een eerste keer in de coulissen, maar onder donderend applaus keerden ze al gauw terug op hun stappen.

O.a. het zweverige “Traumtänzer” en het stomende “Panik” werden aan de reeds méér dan  geslaagde set toegevoegd.

Maar het enthousiaste publiek wou nòg meer…en dat kreeg het ook!

Een hemels mooie versie nl. van AmoK: Wendt aan de piano, en Hates achter de microfoon….mmmmm…hét kippevel-moment van de avond, en een schitterende afsluiter van een onvergetelijke winteravond!

 

 

verslag door Butterflydance

 

Setlist

01  Menschfeind - 02  Reign Of Chaos - 03 The Curse - 04 Giftraum - 05 End Of Flowers - 06 Methusalem - 07 Chemicals - 08 But The Wind Was Stronger - 09 Play God! - 10 Butterfly:Dance! - 11 Soul Stripper - 12 Psycho-Logic - 13 O´Brother Sleep - 14 Kinodrom - 15 Traumtänzer - 16 She - 17 Panik - 18 Amok

21:14 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

prachtig. ik heb hier ongelooflijk van genoten. The Frozen Park wou ik heel zeker ook zien, maar ik lag jammer genoeg nog te slapen (middagdutje).
DOD zag ik voor de 5de of 6de keer en ze hebben me nog nooit teleurgesteld dus ook dit keer niet. ik was zelfs aangenaam verrast want de DOD die ik gisteren zag deed mee heel erg denken aan die van een goede 5jaar geleden op het Black Easter Festival, uiterlijk dan, want persoonlijk vind ik DOD altijd: prachtige muziek, zalige stem, charismatische mjammie frontman (en keyboardspeler)

Gepost door: anouschka | 20-02-05

As Light Is Your Darkness Ik heb helaas ook de The Frozen Park gemist, maar die krijgen we vast nog wel eens te zien, hoop ik dan maar.
DOD was echt fantastisch..... kippevel momenten en gave songs, super avond!

Gepost door: Downer | 21-02-05

wie is die butterflydance????

Gepost door: Little Witch | 21-02-05

@witchy Niet enkel de skynetbloggers hebben nicknames hé. Butterflydance is een grote Diary of Dreams fan en regelmatige bezoeker van AMF ;-)
Nu je het zegt, "Butterflydance" zou wel nog een intrigerende naam zijn voor een skynetblog... Misschien een tip voor Butterflydance?

Gepost door: Aisling | 21-02-05

Euh... Oeioei...ik en een skynetblog?! Goh...ik zou begot niet weten hoe 'k daar moet aan beginnen...en handig als ik ben?! ;-)
Maar misschien zijn er hier wel goeie zielen die zich geroepen voelen om mij daar es een woordje meer uitleg over te geven?! ;-)

Gepost door: Butterflydance | 21-02-05

De commentaren zijn gesloten.