20-02-05

The Frozen Park, Psyche and Diary of Dreams (Ghent, 19 Feb): the pictures

I created a somewhat special intro page to my photo albums, so as to try to convey a little bit of the atmosphere in the beautiful venue "Arena van Vletingen" in Ghent.
The setting was wonderful, the music compelling, the evening unforgettable...
 

Enter


A big thank you to Butterflydance for letting me use some of his pictures (acually, the best ones in my albums ;-) ).
And, as always, you can also find really great pictures on http://www.greyoldmen.com.

21:35 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Diary of Dreams (Arena van Vletingen, 19 feb)

Zowat een jaar nadat ze op’t podium van het (jammer genoeg ter ziele gegane) Invitation-festival stonden, tekenden de heren van Diary Of Dreams weer present voor een avondje dark pop…van de bovenste plank!

Gehuld in een sobere, zwarte, lange jas maakte opper-Diary Adrian Hates zijn opwachting op de bühne van een aardig volgelopen Arena Van Vletingen.

Buitenissige make-up, extravagante glitterpakjes, en verschillende oorringetjes moesten plaats maken voor charisma. Iets waar het de DOD-frontman zeker niet aan ontbreekt.

Al van bij de opener, “MenschFeind” (titeltrack van de gloednieuwe mini-cd), was het duidelijk dat ze der zin in hadden. Gitarist Gaun:A bleef maar heen en weer crossen over ’t podium , drummer DNS ramde er op los alsof z’n leven er van af hing, toetsenist Torben Wendt (tevens frontman van Diorama) toverde het ene na het andere heerlijke deuntje uit z’n keyboard, en Hates’ donkere stem deed de rest…

En het publiek?…Dat genoot met volle teugen!

Kon ook moeilijk anders, want we kregen een uiterst gevarieerde mix voorgeschoteld van nieuw en ouder werk: “Giftraum”, “The Curse”, “Chemicals”, “Psycho-Logic”, “Butterfly:Dance!”, “Methusalem”, “O’Brother Sleep”,…..stuk voor stuk pareltjes van ’t zuiverste water!

Na zowat 75 minuten verdwenen de Diary’s dan voor een eerste keer in de coulissen, maar onder donderend applaus keerden ze al gauw terug op hun stappen.

O.a. het zweverige “Traumtänzer” en het stomende “Panik” werden aan de reeds méér dan  geslaagde set toegevoegd.

Maar het enthousiaste publiek wou nòg meer…en dat kreeg het ook!

Een hemels mooie versie nl. van AmoK: Wendt aan de piano, en Hates achter de microfoon….mmmmm…hét kippevel-moment van de avond, en een schitterende afsluiter van een onvergetelijke winteravond!

 

 

verslag door Butterflydance

 

Setlist

01  Menschfeind - 02  Reign Of Chaos - 03 The Curse - 04 Giftraum - 05 End Of Flowers - 06 Methusalem - 07 Chemicals - 08 But The Wind Was Stronger - 09 Play God! - 10 Butterfly:Dance! - 11 Soul Stripper - 12 Psycho-Logic - 13 O´Brother Sleep - 14 Kinodrom - 15 Traumtänzer - 16 She - 17 Panik - 18 Amok

21:14 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

14-02-05

Where I will be on Saturday 19 February…

 

Purple Moon presents

18:30: doors (not the band of course!)

19:00: The Frozen Park

20:00: Psyche (Listen to Psyche)

21:30: Diary of Dreams (Listen to Diary of Dreams)

 

Let me give you some good advice: don’t be late, or you might miss the best part of the evening, i.e. The Frozen Park. I discovered this band at Zwartwerk and I’m really looking forward to see them play again (Read my review).


 

10:10 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-02-05

Polish metal night

Gisteren daalde ik helemaal uit vrije wil af in de diepste krochten van de muziekwereld samen met Reus en the one and only CMS. Er stond geen folk, gothic, rock of zelfs geen heavy metal op het programma, maar heuse Death metal, het soort muziek waar CMS zich maar al te graag grommend aan laaft. Zoals gewoonlijk kwam ik weer ietwat te laat op de afspaak. "Geen nood", had ik CMS nog gezegd, "de concerten zullen wel wat later beginnen." De locatie werd immers op het laatste nippertje gewijzigd, dus ik vermoedde dat eventuele gestrande fans nog de tijd zouden krijgen om zich naar de juiste zaal te begeven. Niet dus! Toen we na een bakkie plezier op ons dooie gemakje binnenvielen in the Frontline, konden we nog net genieten van het stevige gitaarwerk van Crionics alvorens de band met het gevreesde "good night" al afscheid nam van het publiek.  Het klonk nochtans goed. 1-0 voor CMS, want ik had 's middags nog geprobeerd hem op de mouw te spelden dat de eerste groep toch meestal niet zo goed is. Na een drankje, een babbel en een stevige soundcheck was het de beurt aan Hate. De drummer leek wel een elf die ontsnapt was uit de Tolkien-verfilming. Rammende gitaren, stoere grunts, drums aan een duizelingwekkend tempo, maar - je zult me niet geloven - toch miste de band een beetje aan power. Maar toch, niet slecht.
Dies Irea stond echter met veel meer zelfvertrouwen en overtuiging op het kleine podium. Naarmate de avond vorderde, kreeg het publiek er meer zin in, vlogen meer en meer haardossen in het rond en werden menige nekspieren op de proef gesteld. Dit soort Death metal bevatte genoeg melodie en variatie om zelfs mij te kunnen bekoren.
De laatste band op het programma slaagde daar al veel minder in: Decapitated. De drums en gitaren gingen werkelijk in overdrive tot er niks dan gedreun overbleef. Ik focuste me dan maar op het gat in het plafond boven het podium en trachtte me voor te stellen hoe het er gekomen was - en vooral -  of er een direct verband bestond tussen het gat en de donkere spetters errond. De doodsbange ogen op de achtergrond beloofden in ieder geval niet veel goeds. Ach, die fantasie van me toch!
Achteraf zei CMS meermaals dat die eerste groep toch wel heel goed leek.
"Het was misschien enkel het laatste nummer dat goed was", probeerde ik nog.
Hopelijk is zijn toorn niet al te groot... Gelukkig heb ik Reus nog om me te beschermen
 
Wat ik nog heb bijgeleerd
- Netkousen zijn toch niet zo comfortabel. Mijn klein teentje was ook bijna "decapitated" op het einde van de avond.
- Probeer vooral niet stoer te doen door pertinent te weigeren oordopjes of iets dergelijks te gebruiken op dergelijke concerten. Zelfs een dag later hoor ik de dingen nog steeds alsof ik me ergens diep onder water bevind.


Foto concert Dies Irea23:29 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Something to look forward to!

12:30 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Track in the spotlight: "Honour" by VNV Nation

Being a folk, medieval and gothic adept, I used to think that I'd never actually like electronic music. I considered it great dance music, but I thought it never would "touch" me. That was before I knew VNV Nation. This is THE example of great 21st century music: good dance music with extraordinary lyrics. Those guys have something to tell, that's for sure!
 
See for yourself:
 

Honour

Passive fields. January two thousand and twelve. A nation that stands alone.

Cold voices, faces pale, gathered unto their judgement day.

Such words remain unspoken. Such pride remains unbroken.

Just mothers to stand in vain and cry. Tears and medals in the rain.

Shall I recall when justice did prevail? No reason to be found why reason did fail.

The all clear resounding. The way was clear to rebuild this land.

Shall I call on you to guide me well, to see our hopes and dreams fulfilled?

On this day of our ascension.

 

Stand your ground this is what we are fighting for. For our spirit and laws and ways.

Cry havoc and let slip the dogs of war. For heaven or hell we shall not wait.

Shall I think of honour as lies or lament it's aged slow demise?

Shall I stand as a cold reminder on this day in this stone chamber?

 

The all clear resounding. The way was clear to rebuild this land.

Shall I call on you to guide me well. To see our hopes and dreams fulfilled.

On this day of our ascension, on this day we praise the fallen.

 

Stand your ground this is what we are fighting for. For our spirit and laws and ways.

Cry havoc and let slip the dogs of war. For heaven or hell we shall not wait.

Shall I think of honour as lies or lament it's aged slow demise?

Shall I stand as a cold reminder on this day in this stone chamber?


12:16 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |