11-04-05

The Frozen Park (Steeple, 9 April 2005): The pics

Het gaat The Frozen Park voor de wind de laatste tijd! Niet alleen wonnen ze de 'Battle of the Bands' 2004 van Sonic Seducer, maar ook bleken ze de revelatie van het Zwartwerk-festival te zijn. Met “Collected demos 1997-2004” leverden ze echt wel een schitterend schijfje af. Bovendien kregen ze de kans om het voorprogramma te verzorgen van één van hun grote voorbeelden, Diary of Dreams, en tot slot fungeerden ze afgelopen zaterdag als support voor Deine Lakaien. Nu ja, laten we die “tot slot” niet al te letterlijk nemen, want ik hoop alvast dat dit alles nog maar het begin is van een lange en verwoestende veroveringstocht.

Ze hadden er in ieder geval zin in zaterdag. Terwijl ze op hun vorige optreden in de Arena van Vletingen een beetje af te rekenen kregen met een gebrek aan sfeer door het vroege uur en het nog schaarse publiek, ging het er in de Steeple toch al iets donkerder en sfeervoller aan toe en ook over de opkomst viel niet te klagen.

Ze openden al meteen met mijn absolute lievelingsnummer “Shelter” in een ietwat “extended version”. Tot mijn grote verrassing was de kwaliteit van het geluid vrij goed, want ook daar knelde het schoentje vorige keer in Gent. Het optreden in de Steeple werd enkel een beetje overschaduwd door de onverwachte afwezigheid van keyboardspeler Jannick, maar zanger/componist Peter en keyboardspeler Koen brachten het er met hun tweetjes ook excellent van af.

Na “Shelter” volgden “Seeds of hope” en “Golem”, twee nummers die niet op de cd staan, maar die me, na drie concerten, wel al behoorlijk bekend in de oren klinken.

Daarna was het de beurt aan “Hollow sleep”, het nummer waarmee ze de Battle of the Bands wonnen en dat volgens mij zeker niet zou misstaan op een darkwave-party. Hoezeer The Frozen Park ook de wind in de zeilen krijgt, volgens mij ontbreekt het hen nog aan een aantal prominente figuren die een beetje helpen hun zeilen te bollen door hen eens wat vaker te draaien op fuiven. Na het prijsbeest “Hollow sleep” was het de beurt aan een nieuw nummer “Trash Fear” dat toch wel heel anders klinkt, een stuk rauwer en agressiever. “Shout out! Fade out! Bleed out! Scream out!” Ik moet zeggen dat ook ik de neiging had om het met Peter mee uit te schreeuwen, want dit nieuwe werk veroorzaakt bij mij toch wel een ontlading. Veelbelovend dus! De set werd, veel te vroeg, afgesloten, met “Belong”, ook een nummer dat ik enkel ken van op de optredens en waarvan de melodie steevast door mijn hoofd blijft spoken.

Ach, wat kan ik zeggen. Op een koude wintermiddag ging ik na een lange wandeling even uitblazen op een bankje in een ondergesneeuwd park en ik ben er duidelijk aan vastgevroren…

 

Aisling

 

The Frozen Park Photo Album

Pictures by Butterflydance

 

 

More pictures: visit  http://www.greyoldmen.com/01:00 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

hallo! We zijn hier even komen rondneuzen ;-)

Gepost door: M&G | 11-04-05

een pluim goed hoor! blij dat ik dit keer wakker was!

Gepost door: anouschka | 11-04-05

Wakker? Hoezo, je was wakker?! Goh, dan was het toch jij niet die zo aan 't snurken was tijdens 't optreden?! ;-)
Nee, serieus, 't was idd wéér maar es een heel goed optreden! En dan te bedenken dat ze 't hebben moeten klaarspelen met een man minder! Chapeau, gastjes! Doe zo verder!
^V^

Gepost door: Butterflydance | 11-04-05

Many thanks! Alweer een schitterend optreden met een geweldig publiek! Daar doen we het voor... Dankzij deze site raken we bekend bij een breder publiek. Je weet dat we je daar dankbaar voor zijn hé julie :-). Steeds een belevenis om met je op pad te gaan. Steeds op de eerste rij met je toffe bende vrienden: butterflydance, Nousch, Vincent, Filip, Tine,... en dan nog de 'gang' van GOM. Het kan niet op :-)

Heel veel succes nog met je fantastische site and we shall not forget!!!

Gepost door: Strider | 13-04-05

... sfeervolle foto's!

Gepost door: MJ | 16-04-05

nice leuke blog, interessante nieuwe groepen
merci
groeten

Gepost door: niki | 17-04-05

snurk woehaa! Dear Aisling: stond je te snurken of maakte je knorgeluidjes van verrukking van het goeie optreden da tik dus weer heb gemist verdikke;..tjah ik moet mss eens andere prioriteiten beginnen stellen lol

nice review!
the Lord
ps: laat die originele fanmail maar komen..maareh niet met vissen aub...ik dacht aan iets met feetjes :p

Gepost door: Lord cms | 17-04-05

As Light Is Your Darkness Wow ik luister nu voor het eerst stukje van Shelter op jouw site, klinkt geweldig! Jammergenoeg heb ik ze in Gent gemist, wil ze dolgraag eens zien en vooral horen! ;)

Gepost door: Downer | 18-04-05

De commentaren zijn gesloten.