17-04-05

Fototentoonstelling "De Beeldfabriek" nog tot 1 mei

Bij deze zou ik jullie willen zeggen dat de fototentoonstelling "De Beeldfabriek" in Ieper die ik eerder op mijn blogje vermeldde toch wel heel erg de moeite is.
Op 8 april ben ik namelijk met een paar vrienden naar de openingsavond geweest. Als ik me de speech nog correct herinner (ik was immers aan het lurken van een vreemdsoortig aperitief die me snel naar het hoofd steeg door gebrek aan een stevig avondmaal) zijn er zo een 86 participerende professionele en amateurfotografen die in totaal meer dan 800 werken tentoonstellen. De voormalige Picanol-fabrieksgebouwen zijn een schitterende locatie. Het is een echte ontdekkingstocht doorheen een doolhof van diverse reusachtige ruimtes afgewisseld met piepkleine kamertjes. Ook op het gebied van fotografie is het een aangename ontdekkingstocht met voor ieder wat wils, al moet ik er wel bijzeggen dat het percentage vrouwelijk naakt behoorlijk hoog ligt. Wat wel grappig is, is dat vooral de fotografen die ergens in de jaren 50 het levenslicht zagen zich in dat specifieke thema schijnen te verdiepen. Tja, who can blame them ;-)
De tentoonstelling loopt nog t.e.m. 1 mei iedere zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur. Neem bij grillig weer een dikke jas mee, want het kan er behoorlijk koud zijn en als je alle foto's op je gemak wil bekijken moet je toch rekenen op een drietal uren.
 
 

 22:24 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Adembenemend (letterlijk en figuurlijk) ;-) Ik kan dit enkel maar beamen. 'k Was nl. één van de bevoorrechte zieltjes die erbij was, op die bewuste openingsavond.
Uitermate sfeervolle locatie, heel veel knappe composities (en dan heb ik het niet enkel over de naaktfoto's...hmhm ;-) ), en aangenaam gezelschap...meer hoeft dat niet te zijn, hé?!
Trouwens, voor al wie zou gaan, toch nog 't volgende: zeker niet naar huis gaan vóórdat je 't werk van Sofie Van Hoof hebt aanschouwd! Da's toch echt wel de parel aan deze schitterende kroon!
Veel plezier!
^V^

Gepost door: Butterflydance | 18-04-05

De commentaren zijn gesloten.