22-04-05

Het zalige dinges stokje

Lord CMS heeft me dit stokje al een hele tijd geleden toegeworpen, maar aangezien ik niet zo een gehoorzaam beestje ben, heeft het enige tijd geduurd vooraleer ik het opnieuw begon te besnuffelen.

De opdracht is: schrijf vijf dingen neer die jou een zalig gevoel geven.

Opgelet, de volgorde waarin ik deze items opnoem is volstrekt willekeurig.

 

1. Warmte

Ik kan enorm genieten van warmte in al haar vormen: de zon op mijn huid, een lekker geurend warm bad, een verkwikkende sauna, …

 

2. Fooooooood

Ik heb een reputatie als het op eten aankomt. Of het een goede of slechte is, dat laat ik in het midden, feit is dat onze economie een aardig centje aan verdient. Ik hou niet zo van de verfijnde keuken: tracht me vooral niet te verleiden met kreeft, oesters of foie gras. Waar ik wel wild van word is pasta, worst met stoemp, hesperolletjes met witloof in de kaassaus, kortom de eenvoudige kost. En natuurlijk ook niet te versmaden, de “toetjes”: chocomousse, tiramisu, fruitsla, javanais, … En om de periode tussen twee maaltijden te overbruggen… give me candy, lots of it! De enige zoetigheden waar ik me zelden aan bezondig zijn chocolade en roomijs. Magere troost, niet?

 

3. muziek

Muziek is niet weg te denken uit mijn leven. Voor iedere gemoedstoestand heb ik wel een bijpassend cd’tje. De lange uren die ik iedere dag doorbreng op trein, tram en bus lijken geen verspilde tijd als mijn discman mij vergezelt (soms helpt het ook wel als CMS me vergezelt, doch dit terzijde ;-) ). Ook eender welke vervelende taak zal ik met veel meer plezier volbrengen, als ik intussen maar naar muziek kan luisteren. Music’s my saviour. En dan zijn er natuurlijk nog de vele live concerten die ik bijwoon: dat is voor mij echt het toppunt van genieten.

 

4. Een luisterend oor zijn, een helpende hand bieden.

Als ik er kan zijn voor iemand, in goede, maar vooral in slechte tijden, dan schenkt me dat enorm veel voldoening. Ik voel me enorm vereerd als ik voor mensen een steun kan zijn. Ook op andere vlakken help ik graag mensen, bijvoorbeeld vrienden of collega’s met pc perikelen, of bloggers die op het Blog-tips forum een probleem voorleggen. I guess I just need to feel useful.

 

5. Geraakt worden

“Geraakt worden” is natuurlijk iets zeer algemeens, maar daar heb ik dan ook bewust voor gekozen, om zo alle zaken kwijt te kunnen die hierboven nog niet aan bod kwamen. Ik kan geraakt worden door een woord of gebaar van iemand, maar ik kan even goed geraakt worden door de schoonheid van de natuur, een mooie song, een knappe foto, een goed boek of een overtuigend toneelstuk. Mensen, natuur, muziek, kunst, literatuur en cultuur dus, kortom alles wat een belangrijke plaats inneemt in mijn leven.
 
Ik heb zonet vernomen dat Lord CMS me alweer een stokje bezorgd heeft. Ditmaal is het de opdracht om je heupen te fotograferen. Die stokjes worden steeds gewaagder en gewaagder! I wonder what will be next? Soit, even geduld nog vooraleer ik dat stokje uitvoer. Ik ben nog in de contemplatie-fase...

14:59 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Verborgen. Je mag nog alle delen van je lichaam fotograferen en op het internet plaatsen, dan nog zien ze je niet helemaal. Van het hart en de ziel kan je nu eenmaal geen foto's nemen ;-). Dat zou in jouw geval wel een pracht van een foto opleveren :-).

Cheers!...

Gepost door: Strider | 23-04-05

contemplative congregation hé, maar mijn beste feetje, jij bent helemaal niet zo des divels als je ons wi laten uitschijnen of ben je een charme offensief begonnen jij venijnig trolletje :p
héhé ja uw reputatie op gebeid van eten is bijna even erg als de mijne :p
enne wat een lof aan mijn donkere persoontje...
shake those hips girl!

Gepost door: Lord CMS | 23-04-05

De commentaren zijn gesloten.