28-04-05

Nebelhëxe (Arnhem, 22/04/05)

Altijd tof als anderen  mijn blogje mee helpen te spijzen... verslag door Filip: 

 

Noren in Nederland, ofte clichés ontkracht en bevestigd…

Voor diegenen onder jullie die het niet zouden weten (shame on you !): Nebelhexë is de nieuwe groep van Andrea Nebel Haugen, die vroeger met Hagalaz’ Runedance en Aghast reeds de wereld verbijsterde en die een expert is op het gebied van Noorse mythologie en heidense religies (in casu Asatru). Interessante madam, die bovendien ook schitterende muziek maakt. Reden genoeg dus om een tripje naar onze noorderburen te ondernemen.

Toen ik zonder problemen Antwerpen voorbijgereden was, dacht ik: “Nou, dit loopt lekker!”, maar dat was zonder de Hollanders gerekend ! Qua hoeveelheid wegenwerken liggen wij Belgskes mijlenver achter ! Na 2,5 uur rijden (en 1 uur zo ongeveer helemaal stilstaan) bereikte ik dan toch Arnhem. Eerste indruk: een behoorlijke “nieuwe” stad, weinig oude gebouwen, maar totaal niet modern. Er heerste een soort typisch Hollandse saaiheid… (cliché 1 à bevestigd)

Na een halfuurtje door éénrichtingsstraatjes snorren (ze hadden waarschijnlijk geen kleiner straatje gevonden om een zaaltje in te bouwen…), kwam ik uiteindelijk bij de eindbestemming: De Goudvishal ! “Goudvis”, dat kan ik nog begrijpen, de zaal had ook de proportie van een groot uitgevallen aquarium. Maar om zo’n hondehok de titel “hal” (denk aan de “Heinekenhal”, de “Hallen van Kortrijk”, enz.) te geven, dat getuigt mijns inziens toch van nogal ongezonde grootheidswaan! (cliché 2 à bevestigd)

Soit, kaartje gekocht, cola’tje besteld, beetje aan de bar blijven staan om de barmannen gade te slaan en wat zag ik? Je gelooft het nooit! Mijn bakkes viel open tot op mijn grote teen! De gebruikte plastieken bekertjes werden gewoon gespoeld en opnieuw gebruikt!!! Milieubewust zijn? I think not! (cliché 3 à overduidelijk bevestigd)

En dan natuurlijk het muzikale gedeelte…

Als voorprogramma werd gekozen voor een plaatselijk electro/industrialgroepje, genaamd Plastic Christ. De jongens hebben duidelijk veel naar Suicide Commando en dergelijke meer geluisterd, maar misten originaliteit, structuur en variatie in de nummers en podiumpresence. Het kon mij bijgevolg niet echt boeien. J

Aan podiumpresence ontbrak het Nebelhexë daarentegen zeker niet ! Het Noorse viertal deed wat het moest doen: het publiek (alle 50 aanwezigen !) meesleuren in de roes van hun bezwerende gothic/folk/industrialmuziek en iedereen met een goed gevoel naar huis sturen… Ze vlogen er meteen in met “Laguz-Within The Lake”, de titeltrack van hun cd. Iedereen had er duidelijk zin in: de bassist en de gitarist waanden zich stoere vikings (gelukkig lieten ze die idiote “heavy” blik al vlug achterwege), de keyboardspeelster keek af en toe heel verleidelijk naar het publiek en Andrea danste en  heupwiegde vrolijk, met een onschuldige blik in haar ogen, doorheen het nummer. Vervolgens speelden ze zo ongeveer 3 kwart van hun cd (“Totems”, “My Visual World”, “Reverse”, “Touch of Morpheus”, “Wake to Wither”, …), afgewisseld met enkele Hagalaz’ Runedanceklassiekers zoals “When The Trees Were Silent” (The first song I ever wrote, zei ze zo trots, en haar oogskes blonken) en “Hel: Goddess Of The Underworld”. Hoewel heel wat stukken meegespeeld werden met een cd-speler, werd alles even spontaan en vol overtuiging gebracht. Als zelfs ik al begin te dansen op muziek zonder beat, dan moet het wel heel sterk zijn! J  Na een goed uur waren ze jammer genoeg al uitgespeeld, doch wegens unaniem gejoel der Hollanders en Belg, lieten ze zich nog verleiden om “The Dawning” te spelen, waarna het definitief afgelopen was…

En om toch nog 1 cliché ten gronde te richten: wie dacht dat alle Noorse vrouwen van nature superbeauties zijn, dream on! J16:26 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

clichés :)) Grappig. Die bekertjes! Ben wel niet goed mee met het laatste zinnetje: daar zit méér achter...Filip: uitleg-gevraag volgt;)

Gepost door: Tinepoes | 28-04-05

Scandinavian beauties ;) Gelukkig hebben ze in Zweden nog knappe blondjes é Filip :d

Gepost door: Patrick | 29-04-05

pfff pfff, IK moest daar geweest zijn: dieptreurig, maanden zitten verlangen om te gaan en dan opeens examen op zaterdag... het leven is niet eerlijk!

Gepost door: anouschka | 29-04-05

verdikke zeg moest je dat laatste cliché nu echt doorprikken...
ik zal nu over andere vrouwen meten dromen dan de Noorse platinablondjes :s
'tzullen zweedse moeten worden zeker, zo lees ik hier :p

Gepost door: Lord cms | 02-05-05

is het echt waar? allé, dan kan ik mss bij de Noorse mannen nog mijn kans gaan wagen ;o)

Gepost door: Anne | 07-05-05

correctie nu ik er opeens aan denk: Andrea is helemaal geen Noorse maar een Duitse. Dus, jongens, er is nog hoop...

Gepost door: anouschka | 28-06-05

De commentaren zijn gesloten.