28-04-05

Nebelhëxe (Arnhem, 22/04/05)

Altijd tof als anderen  mijn blogje mee helpen te spijzen... verslag door Filip: 

 

Noren in Nederland, ofte clichés ontkracht en bevestigd…

Voor diegenen onder jullie die het niet zouden weten (shame on you !): Nebelhexë is de nieuwe groep van Andrea Nebel Haugen, die vroeger met Hagalaz’ Runedance en Aghast reeds de wereld verbijsterde en die een expert is op het gebied van Noorse mythologie en heidense religies (in casu Asatru). Interessante madam, die bovendien ook schitterende muziek maakt. Reden genoeg dus om een tripje naar onze noorderburen te ondernemen.

Toen ik zonder problemen Antwerpen voorbijgereden was, dacht ik: “Nou, dit loopt lekker!”, maar dat was zonder de Hollanders gerekend ! Qua hoeveelheid wegenwerken liggen wij Belgskes mijlenver achter ! Na 2,5 uur rijden (en 1 uur zo ongeveer helemaal stilstaan) bereikte ik dan toch Arnhem. Eerste indruk: een behoorlijke “nieuwe” stad, weinig oude gebouwen, maar totaal niet modern. Er heerste een soort typisch Hollandse saaiheid… (cliché 1 à bevestigd)

Na een halfuurtje door éénrichtingsstraatjes snorren (ze hadden waarschijnlijk geen kleiner straatje gevonden om een zaaltje in te bouwen…), kwam ik uiteindelijk bij de eindbestemming: De Goudvishal ! “Goudvis”, dat kan ik nog begrijpen, de zaal had ook de proportie van een groot uitgevallen aquarium. Maar om zo’n hondehok de titel “hal” (denk aan de “Heinekenhal”, de “Hallen van Kortrijk”, enz.) te geven, dat getuigt mijns inziens toch van nogal ongezonde grootheidswaan! (cliché 2 à bevestigd)

Soit, kaartje gekocht, cola’tje besteld, beetje aan de bar blijven staan om de barmannen gade te slaan en wat zag ik? Je gelooft het nooit! Mijn bakkes viel open tot op mijn grote teen! De gebruikte plastieken bekertjes werden gewoon gespoeld en opnieuw gebruikt!!! Milieubewust zijn? I think not! (cliché 3 à overduidelijk bevestigd)

En dan natuurlijk het muzikale gedeelte…

Als voorprogramma werd gekozen voor een plaatselijk electro/industrialgroepje, genaamd Plastic Christ. De jongens hebben duidelijk veel naar Suicide Commando en dergelijke meer geluisterd, maar misten originaliteit, structuur en variatie in de nummers en podiumpresence. Het kon mij bijgevolg niet echt boeien. J

Aan podiumpresence ontbrak het Nebelhexë daarentegen zeker niet ! Het Noorse viertal deed wat het moest doen: het publiek (alle 50 aanwezigen !) meesleuren in de roes van hun bezwerende gothic/folk/industrialmuziek en iedereen met een goed gevoel naar huis sturen… Ze vlogen er meteen in met “Laguz-Within The Lake”, de titeltrack van hun cd. Iedereen had er duidelijk zin in: de bassist en de gitarist waanden zich stoere vikings (gelukkig lieten ze die idiote “heavy” blik al vlug achterwege), de keyboardspeelster keek af en toe heel verleidelijk naar het publiek en Andrea danste en  heupwiegde vrolijk, met een onschuldige blik in haar ogen, doorheen het nummer. Vervolgens speelden ze zo ongeveer 3 kwart van hun cd (“Totems”, “My Visual World”, “Reverse”, “Touch of Morpheus”, “Wake to Wither”, …), afgewisseld met enkele Hagalaz’ Runedanceklassiekers zoals “When The Trees Were Silent” (The first song I ever wrote, zei ze zo trots, en haar oogskes blonken) en “Hel: Goddess Of The Underworld”. Hoewel heel wat stukken meegespeeld werden met een cd-speler, werd alles even spontaan en vol overtuiging gebracht. Als zelfs ik al begin te dansen op muziek zonder beat, dan moet het wel heel sterk zijn! J  Na een goed uur waren ze jammer genoeg al uitgespeeld, doch wegens unaniem gejoel der Hollanders en Belg, lieten ze zich nog verleiden om “The Dawning” te spelen, waarna het definitief afgelopen was…

En om toch nog 1 cliché ten gronde te richten: wie dacht dat alle Noorse vrouwen van nature superbeauties zijn, dream on! J16:26 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

24-04-05

Heupen-stokje

CMS gaf me alweer een bijzonder moeilijk stokje door:
fotografeer je heupen. 
De contemplatiefase was lang en vermoeiend, de inspiratie overvloedig, maar de resultaten weinig bevredigend. Uiteindelijk is het dan maar weer een "urban picture" geworden, om in de sfeer van het kuiten-stokje te blijven!
Ik geef dit stokje door aan iedereen die het hebben wil en specifiek aan

Twinkeltje en The Mentor, voor zover zij het nog niet gekregen hebben.23:38 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

22-04-05

Blog design naar de knoppen

Skynet is er blijkbaar in geslaagd om mijn blogdesign naar de knoppen te helpen... Hopelijk is het een tijdelijk probleem, anders zal ik er eens opnieuw mijn werk van moeten maken.

15:16 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Het zalige dinges stokje

Lord CMS heeft me dit stokje al een hele tijd geleden toegeworpen, maar aangezien ik niet zo een gehoorzaam beestje ben, heeft het enige tijd geduurd vooraleer ik het opnieuw begon te besnuffelen.

De opdracht is: schrijf vijf dingen neer die jou een zalig gevoel geven.

Opgelet, de volgorde waarin ik deze items opnoem is volstrekt willekeurig.

 

1. Warmte

Ik kan enorm genieten van warmte in al haar vormen: de zon op mijn huid, een lekker geurend warm bad, een verkwikkende sauna, …

 

2. Fooooooood

Ik heb een reputatie als het op eten aankomt. Of het een goede of slechte is, dat laat ik in het midden, feit is dat onze economie een aardig centje aan verdient. Ik hou niet zo van de verfijnde keuken: tracht me vooral niet te verleiden met kreeft, oesters of foie gras. Waar ik wel wild van word is pasta, worst met stoemp, hesperolletjes met witloof in de kaassaus, kortom de eenvoudige kost. En natuurlijk ook niet te versmaden, de “toetjes”: chocomousse, tiramisu, fruitsla, javanais, … En om de periode tussen twee maaltijden te overbruggen… give me candy, lots of it! De enige zoetigheden waar ik me zelden aan bezondig zijn chocolade en roomijs. Magere troost, niet?

 

3. muziek

Muziek is niet weg te denken uit mijn leven. Voor iedere gemoedstoestand heb ik wel een bijpassend cd’tje. De lange uren die ik iedere dag doorbreng op trein, tram en bus lijken geen verspilde tijd als mijn discman mij vergezelt (soms helpt het ook wel als CMS me vergezelt, doch dit terzijde ;-) ). Ook eender welke vervelende taak zal ik met veel meer plezier volbrengen, als ik intussen maar naar muziek kan luisteren. Music’s my saviour. En dan zijn er natuurlijk nog de vele live concerten die ik bijwoon: dat is voor mij echt het toppunt van genieten.

 

4. Een luisterend oor zijn, een helpende hand bieden.

Als ik er kan zijn voor iemand, in goede, maar vooral in slechte tijden, dan schenkt me dat enorm veel voldoening. Ik voel me enorm vereerd als ik voor mensen een steun kan zijn. Ook op andere vlakken help ik graag mensen, bijvoorbeeld vrienden of collega’s met pc perikelen, of bloggers die op het Blog-tips forum een probleem voorleggen. I guess I just need to feel useful.

 

5. Geraakt worden

“Geraakt worden” is natuurlijk iets zeer algemeens, maar daar heb ik dan ook bewust voor gekozen, om zo alle zaken kwijt te kunnen die hierboven nog niet aan bod kwamen. Ik kan geraakt worden door een woord of gebaar van iemand, maar ik kan even goed geraakt worden door de schoonheid van de natuur, een mooie song, een knappe foto, een goed boek of een overtuigend toneelstuk. Mensen, natuur, muziek, kunst, literatuur en cultuur dus, kortom alles wat een belangrijke plaats inneemt in mijn leven.
 
Ik heb zonet vernomen dat Lord CMS me alweer een stokje bezorgd heeft. Ditmaal is het de opdracht om je heupen te fotograferen. Die stokjes worden steeds gewaagder en gewaagder! I wonder what will be next? Soit, even geduld nog vooraleer ik dat stokje uitvoer. Ik ben nog in de contemplatie-fase...

14:59 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-04-05

Fototentoonstelling "De Beeldfabriek" nog tot 1 mei

Bij deze zou ik jullie willen zeggen dat de fototentoonstelling "De Beeldfabriek" in Ieper die ik eerder op mijn blogje vermeldde toch wel heel erg de moeite is.
Op 8 april ben ik namelijk met een paar vrienden naar de openingsavond geweest. Als ik me de speech nog correct herinner (ik was immers aan het lurken van een vreemdsoortig aperitief die me snel naar het hoofd steeg door gebrek aan een stevig avondmaal) zijn er zo een 86 participerende professionele en amateurfotografen die in totaal meer dan 800 werken tentoonstellen. De voormalige Picanol-fabrieksgebouwen zijn een schitterende locatie. Het is een echte ontdekkingstocht doorheen een doolhof van diverse reusachtige ruimtes afgewisseld met piepkleine kamertjes. Ook op het gebied van fotografie is het een aangename ontdekkingstocht met voor ieder wat wils, al moet ik er wel bijzeggen dat het percentage vrouwelijk naakt behoorlijk hoog ligt. Wat wel grappig is, is dat vooral de fotografen die ergens in de jaren 50 het levenslicht zagen zich in dat specifieke thema schijnen te verdiepen. Tja, who can blame them ;-)
De tentoonstelling loopt nog t.e.m. 1 mei iedere zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur. Neem bij grillig weer een dikke jas mee, want het kan er behoorlijk koud zijn en als je alle foto's op je gemak wil bekijken moet je toch rekenen op een drietal uren.
 
 

 22:24 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-04-05

The Frozen Park (Steeple, 9 April 2005): The pics

Het gaat The Frozen Park voor de wind de laatste tijd! Niet alleen wonnen ze de 'Battle of the Bands' 2004 van Sonic Seducer, maar ook bleken ze de revelatie van het Zwartwerk-festival te zijn. Met “Collected demos 1997-2004” leverden ze echt wel een schitterend schijfje af. Bovendien kregen ze de kans om het voorprogramma te verzorgen van één van hun grote voorbeelden, Diary of Dreams, en tot slot fungeerden ze afgelopen zaterdag als support voor Deine Lakaien. Nu ja, laten we die “tot slot” niet al te letterlijk nemen, want ik hoop alvast dat dit alles nog maar het begin is van een lange en verwoestende veroveringstocht.

Ze hadden er in ieder geval zin in zaterdag. Terwijl ze op hun vorige optreden in de Arena van Vletingen een beetje af te rekenen kregen met een gebrek aan sfeer door het vroege uur en het nog schaarse publiek, ging het er in de Steeple toch al iets donkerder en sfeervoller aan toe en ook over de opkomst viel niet te klagen.

Ze openden al meteen met mijn absolute lievelingsnummer “Shelter” in een ietwat “extended version”. Tot mijn grote verrassing was de kwaliteit van het geluid vrij goed, want ook daar knelde het schoentje vorige keer in Gent. Het optreden in de Steeple werd enkel een beetje overschaduwd door de onverwachte afwezigheid van keyboardspeler Jannick, maar zanger/componist Peter en keyboardspeler Koen brachten het er met hun tweetjes ook excellent van af.

Na “Shelter” volgden “Seeds of hope” en “Golem”, twee nummers die niet op de cd staan, maar die me, na drie concerten, wel al behoorlijk bekend in de oren klinken.

Daarna was het de beurt aan “Hollow sleep”, het nummer waarmee ze de Battle of the Bands wonnen en dat volgens mij zeker niet zou misstaan op een darkwave-party. Hoezeer The Frozen Park ook de wind in de zeilen krijgt, volgens mij ontbreekt het hen nog aan een aantal prominente figuren die een beetje helpen hun zeilen te bollen door hen eens wat vaker te draaien op fuiven. Na het prijsbeest “Hollow sleep” was het de beurt aan een nieuw nummer “Trash Fear” dat toch wel heel anders klinkt, een stuk rauwer en agressiever. “Shout out! Fade out! Bleed out! Scream out!” Ik moet zeggen dat ook ik de neiging had om het met Peter mee uit te schreeuwen, want dit nieuwe werk veroorzaakt bij mij toch wel een ontlading. Veelbelovend dus! De set werd, veel te vroeg, afgesloten, met “Belong”, ook een nummer dat ik enkel ken van op de optredens en waarvan de melodie steevast door mijn hoofd blijft spoken.

Ach, wat kan ik zeggen. Op een koude wintermiddag ging ik na een lange wandeling even uitblazen op een bankje in een ondergesneeuwd park en ik ben er duidelijk aan vastgevroren…

 

Aisling

 

The Frozen Park Photo Album

Pictures by Butterflydance

 

 

More pictures: visit  http://www.greyoldmen.com/01:00 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Deine Lakaien (Steeple 9 April 2005): The pics

Deine Lakaien photo album
Pictures by Aisling & Butterflydance

 

 

 

More pictures: visit  http://www.greyoldmen.com/

 

 

 

 

Deine Lakaien was so kind as to send me their setlist:

1.Falling
2. Over and done
3.Secret Hideaway
4.Don´t wake me up
5.Generators
6.Slowly comes my night
7.Through the hall
8.Dark Star
9.Vivre
10.Supermarket
11.Down down down
12.Return
13.Midnight Sun
14.Colour-ize
---
15.Heart made to be mine
16.Overpaid

17.Where you are
18. Love me to the end00:57 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-04-05

Soman, Diorama en VNV Nation (Theatrium Mechelen, 3 April)

Twee dagen na de feiten: nog steeds een hese stem en spierpijn op de vreemdste plaatsen… Het minste dat je kan zeggen is dat de concerten van afgelopen zondag een “blijvende” indruk nagelaten hebben. Wie dacht dat het “gothic”-wereldje nog steeds volliep met depressieve neuroten die met hangende schouders en bengelende armen de dansvloer aftasten op zoek naar verdwaalde muntstukken, zou meteen van deze hardnekkige doch dwaze vooroordelen verlost geweest zijn. Toegegeven, “Gothic” is een vlag die de lading al lang niet meer dekt, maar toch valt de electro waar we zondagavond op getrakteerd werden onder deze grote noemer.

Er was een tijd dat ik dacht dat elektronische muziek me altijd onbewogen zou laten, behalve op de dansvloer dan. Tot je dan eens naar de teksten van sommige van die electro-nummers gaat luisteren. Voor de future pop van VNV Nation was ik al snel gezwicht, op cd althans, maar het heeft hen toch drie concerten gekost (of eerder, het heeft MIJ drie concerten gekost ;-) ) vooraleer ze me live volledig konden overtuigen. En hoe! Drie lijkt overigens wel een magisch getal te zijn op dat vlak, want enkele weken geleden terug was het ook met hun derde concert dat Diary of Dreams me volledig van mijn sokken blies.

De avond werd ingezet met een stevige opwarming door Soman. Tevergeefs bleef ik wachten op wat rauwere industrial, maar in de plaats daarvan kregen we eerder een bonkend discotheekgedreun. My mistake! Niet helemaal mijn ding, maar stilstaan kon ik toch ook niet, dus van enige fysieke opwarming was er wel sprake. Part 2 van de opwarming was al wat stijlvoller en genuanceerder: de  zweverige en bezielde electro van Diorama was eigenlijk een perfecte voortzetting van de fysieke, maar vooral ook mentale opwarming voor VNV.

Eén ding is zeker, VNV is energy. Deze keer werden Ronan en Mark geflankeerd door twee keyboardspelers: Vasi Vallis (NamNamBulu) en de Soman-guy van eerder op de avond. Toen ik dat zag, moest ik onmiddellijk denken aan een uitspraak waarmee Ronan op een van de vorig concerten het Belgische publiek tot verdraagzaamheid aanmaande: “Remember, one scene!”. “One scene” daar leek het inderdaad wel even op: een publiek dat zich unaniem in het zweet danste en hees zong en schreeuwde. In het begin van de set was het nog wat zoeken: problemen met het geluid en een omgevallen waterfles leken Ronan wat te irriteren, maar door de overdonderende overgave van het voltallige publiek was zijn humeur op slag hersteld.

Hij werd zelfs “talkative” en prees zowel het Belgische publiek (you’ve been the best audience so far) als de Westmalle Tripel (the best beer in the world). Tussen al dat gevlei door was er af en toe nog wel eens tijd voor muziek ook. De set was eigenlijk een perfecte combinatie van een aantal nummers uit het nieuwe album “Matter & Form” en een hele reeks nummers die niet zouden misstaan op een “best of”. Op de vorige concerten vond ik dat Ronan soms de neiging had om prachtige nummers onrecht aan te doen, maar deze keer bleef dat nog binnen de perken. De versie van “Joy” was wat minder geslaagd en “Kingdom” ging tot mijn grote wanhoop een beetje de mist in, maar voor de rest was het gewoon een heel sterk, sfeervol en energiek concert, met de twee nummers van de tweede bisronde “Beloved” en “Electronaut” als onevenaarbare apotheose.

 

Ik ben benieuwd wat het magische getal drie nog voor mij in petto heeft, want zaterdag zie ik zowel The Frozen Park (start de player(s) rechtsboven om te luisteren) als Deine Lakaien voor de derde keer en die vond ik allebei al van bij de eerste keer grandioos. Dat belooft!

 

Het nieuwe album van VNV Nation is trouwens ook verkijgbaar via de gloednieuwe online shop http://www.mistermoonlight.be/

Meer foto’s van Soman, Diorama en VNV Nation vind je op http://www.greyoldmen.com/


00:41 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-04-05

VNV Nation (Theatrium, 3 April 2005)


 
VNV Nation photo album

Playlist VNV Nation23:36 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Diorama (Theatrium, 3 April 2005)

 
 

Diorama photo album


23:35 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Soman (Theatrium, 3 April 2005)

 
 

Soman photo album


23:34 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |