01-06-05

Cranes (Vaartkapoen, 28/05)

In deze drukke tijden heb ik toch nog wel één concertje gezien. Op 28 mei traden "Cranes" op in de Vaartkapoen in Brussel. Ik had pas de dag voordien een affiche zien hangen en ik dacht eerlijk gezegd dat het nog om een affiche van het jaar voordien ging. Gelukkig nog geverifieerd, een gewillig slachtoffer opgetrommeld, dat me bovendien nog een lift wou bezorgen, en halsoverkop richting Molenbeek vertrokken. De trip naar Brussel liep allerminst vlotjes: een ongeluk bij Aalst en veel volk op de weg voor Club Brugge-Beerschot. Twee uur reden we er over! 
Gelukkig nog niet te laat voor Cranes, en zelfs nog op tijd om een stukje van het voorprogramma mee te pikken: Tripoli. Aanstekelijke, stevige gitaarrock met uitstekende zang van frontvrouw Femke De Beleyr. Hou ze in het oog op de festivals deze zomer!
Ik moet toegeven dat ik eigenlijk nauwelijks muziek ken van Cranes. In 1992 zag ik ze in het voorprogramma van The Cure tijdens de Wish-tour en het was de goede herinnering aan dat concert en pure nieuwsgierigheid die me ertoe dreven me opnieuw te laten verrassen. Het werd een heel sfeervol concert. Alison Shaw heeft een unieke, bijna kinderlijke, stem en een al even innemende persoonlijkheid. Het is echt aandoenlijk hoe ze zich zo inleeft in wat ze zingt en hoe bedeesd ze eigenlijk is telkens wanneer ze een overdonderend applaus krijgt. Het genre deed me soms een beetje aan Lamb denken, maar dan wat ijler en dromeriger. Ik vind het dan ook heel erg jammer dat "Cranes" na zo een lange carrière nog geen groter publiek weten te bereiken heeft. Het publiek in de Vaartkapoen hebben ze in ieder geval heel erg verwend: tot drie maal toe kwamen ze terug en in totaal speelden ze 7 bisnummers.
Jammer genoeg heb ik geen foto's kunnen nemen. Ik durfde namelijk mijn fototoestel niet mee te nemen omdat de buurt rond de Vaartkapoen de reputatie heeft nogal onveilig te zijn. Op http://www.cranes-fan.com/tour/ vind je wel de foto's die Marco Maas nam in Paradiso en in de Vaartkapoen. Op zijn weblog zie je jammer genoeg ook de bewijzen van hoe onveilig de buurt rond de VK wel is. 

 
Setlist
- Reverie
- Jewel
- Loved
- Shining Road
- Future
- Flute
- Sunrise
- Vanishing Pt
- Snow
- Particles
- Far away
- Adrift
-------------
- Fragile
- Submarine
- Light song
--------------
- e.g. Shining
- Everywhere
- Lilies 
--------------
- Cloudless

 22:30 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Al weer even geleden... ... dat ik ze zag, en 'k had graag willen gaan...

Altijd weer prachtig,
en als ik de setlist zie,
groeit de spijt...

Next time?!

Gepost door: Kaajee | 02-06-05

Zaaaaaaalig! Voor mij was 't de eerste keer dat ik de Cranes (ik weet het, eigenlijk is 't gewoon "Cranes", zonder "de", maar dat klinkt zo raar, hé?!) aan 't werk kon zien, en ze hebben toch wel indruk gemaakt op mij. Heel veel nummers kende ik niet, maar dat belette mij niet om toch ongelooflijk te kunnen genieten van hun sterke set. Wat een bijzondere stem heeft ze trouwens, die Cranes-frontvrouw!
't Was idd wel jammer dat er zo weinig volk was voor deze band, die absoluut veel beter verdient!
En zoals Aisling al schreef, 't concert op zich was een hele belevenis...maar de rit nààr en vàn ginder, was dat ook!
Memorabel avondje dus!
^V^

Gepost door: Butterflydance | 05-06-05

De commentaren zijn gesloten.