28-06-05

Omnia (Mons, 26/06/2005)

Een Hollander, een Hollandse, een Ier en een Nieuw-Zeelander dansen zingend rond een kampvuur.

Zegt de Hollander tegen de rest: “Hey guys, why don’t we start a pagan band?” Plots vliegt een zwarte kraai krassend op uit het struikgewas en scheert rakelings langs hun verbaasde hoofden. Dat moet een voorteken zijn! De Hollander neemt al zijn fluiten en whistles onder de arm, de Hollandse haar Keltische harp, draailier en bodhran, de Ier zijn akoestische gitaar en de Nieuw-Zeelander zijn Slideridoo (een schuif-Didgeridoo) en nog wat slagwerk. Ze beschilderen nog snel elkaars gezichten met tribals, trekken de wijde wereld in en beginnen hun heidense veroveringstocht.

Nu ja, of het allemaal zo gegaan is, valt te betwijfelen, maar het resultaat blijft in ieder geval gelijk: Omnia was geboren. En ze zullen zich zeker niet laten dopen, dat staat buiten kijf.

Wij kwamen dit bonte gezelschap tegen op een sympathiek fantasy-festivalletje in Bergen, waar elfen schoorvoetend uit hun schuilplaatsen tevoorschijn kwamen en trollenbier rijkelijk vloeide.

Op religieus vlak hoefde Omnia mijn zieltje al lang niet meer te bekeren en ook op muzikaal vlak kostte dat hen weinig moeite. Lichtvoetige fluitmuziek ondersteund door akoestische gitaar, delicate harpklanken en een bezwerende didgeridoo-ondertoon: het is een unieke combinatie en het wérkt. Het is ook wel grappig hoe mensen zo typerend kunnen zijn voor hun nationaliteit. De Nieuw-Zeelander zag er echt wel Nieuw-Zeelands uit. The Irishman looked very Irish indeed en de Hollanders, nu ja, uiterlijk kon je niet echt voorspellen dat ze uit Nederland kwamen, maar ze verraden zich dan wel weer door hun – laat het ons assertiviteit noemen.

Hun muziek bleek wat rustiger dan ik had verwacht, maar met nummers als ‘Morrigan’ en ‘Taranis’, waarbij ze respectievelijk de godin van de dood op het slagveld en de god van de donder aanroepen, kunnen ze zelfs behoorlijk dreigend uit de hoek komen. Mogen de goden hen gunstig gezind zijn. Het publiek was hen dat in ieder geval ook.

Photo album Omnia

 

Setlist Omnia

PS: De cd "Crone of war" die ik me na het optreden aanschafte, blijkt voor mij echt wel dé remedie tegen humeurigheid!


10:59 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

idd mijn paganistische zieltje had weer wat ravenzwarte heathenfire nodig :-)

Gepost door: Lord CMS | 28-06-05

waw fantastisch!!!! eindelijk nog eens een ontdekking op muzikaal vlak.

Gepost door: anouschka | 28-06-05

We want more! Na alle lovende kritieken die ik reeds van de Grey Old Men gehoord had, leek dit mij 't ideale moment om ook es van naderbij kennis te maken met onze Noorderburen van Omnia. En 'k moet zeggen, ze hadden niet overdreven! Dit was zonder enige twijfel hét hoogtepunt van die dag! Misschien is 't wel een tip voor Alain, om Omnia in 't voorprogramma van Qntal te zetten?! Want daar zouden ze volgens mij prima tot hun recht komen.
En om in datzelfde Hollandse sfeertje af te sluiten....'t was potdorie gewoon hartstikke leuk en gesellig! :-)

^V^

Gepost door: Butterflydance | 28-06-05

gesjellig niet enkel Omnia hé. Ik vond heel de dag hartstikke gesjellig en leuk!

Gepost door: anouschka | 29-06-05

Aardrijkskunde 't Was idd een uitermate gesellig boeltje!
En btw, ik denk dat we Aisling toch es wat aardrijkskunde gaan moeten bijbrengen...want Luka, die Nieuw-Zeelander waarover ze 't heeft, is eigenlijk gewoon een Zeelander ;-) Niet dat het zo nauw steekt, hoor, maar toch... ;-)

Gepost door: Butterflydance | 29-06-05

Oeps Is het echt??? Komt Luka uit Zeeland? Damn, wishful thinking dat hij uit mijn droombestemming afkomstig was! Ik zou mijn review wel veranderen, want voor mij steekt het wel nauw, alleen kan ik nergens info vinden over waar Luka vandaan komt :-(

Gepost door: Aisling | 29-06-05

My name is Luka... Vraag het anders maar es aan de GOM...die kent die mannen noga goed, hé?! :-)

Gepost door: Butterflydance | 29-06-05

*** mooi, tof cursiefje en prachtige foto's! Hoedje af!

Gepost door: MJ | 30-06-05

foutje? Vincent en ik hadden nochthans ook begrepen " Luka from New Zealand"

Gepost door: anouschka | 30-06-05

ik had dat ook begrepen een new-zealander hij ziet er toch meer niewzeelander uit dan zeelander eerlijk gezegd lool
ondertussen enkele foto's op mijn blog
de rest komt in een album online als ik ne keer tijd heb :D

Gepost door: Lord CMS | 01-07-05

Mea culpa Oeioeioei...wat een afgang voor mij :-( Ik had het dus hopeloos verkeerd voor...Luka is idd een Nieuw-Zeelander...maar hij woont wel al vele jaren in Nederland, en spreekt dus ook echt Hollands. Vandaar mijn onvergeeflijke vergissing. 'k Heb mij intussen trouwens al verontschuldigd bij de eigenares van deze site :-) Dus bij deze nogmaals mijn excuses!

^V^

Gepost door: Butterflydance | 03-07-05

Omnia Het verhaal begon als een mop maar bleek na enige zinnen toch de waarheid. Hun muziek is me onbekend.

Bloggroetjes,

Gepost door: Pliske | 03-07-05

De commentaren zijn gesloten.