06-08-05

Castle Fest (Lisse, 05 Aug 2005)

Op vrijdag 5 augustus trokken we naar kasteel ‘Keukenhof’ in het Nederlandse Lisse om ons een dagje in middeleeuwse sferen onder te dompelen. Na een twee en een half uur durende fileloze, maar regenachtige tocht konden we ons stalen ros achterlaten in een malse wei vlak bij onze eindbestemming. Voorzichtig navigerend tussen verse koeienvlaaien, baanden we ons een weg door het natte gras, naar het prachtige kasteeldomein.
Het moet gezegd, de organisatoren van Castle Fest hadden het hele concept van dit middeleeuwse gebeuren tot in de puntjes uitgewerkt: de website, de toegangsbewijzen, het programmaoverzicht, tot de drankjetons toe… alles was aangepast aan het thema.
Ook eten en drinken gebeurde in middeleeuwse stijl. Zo stond er een reuzenbarbecue waarop kip, steak, ribbetjes of zalm gegrild werden, die je dan op een stenen bord voorgeschoteld kreeg en met een houten bestek of gewoon lekker decadent met je handen kon oppeuzelen. Ook de drank werd geschonken in stenen bekers en ik kan jullie verzekeren: de honingwijn smaakte overheerlijk! Het was gezellig slenteren op de middeleeuwse markt. Niet alleen waren vele ambachten vertegenwoordigd: smid, pottenbakker, pijlenmaker, maliënkoldermaker, beeldhouwer, … maar ook werd er kleding verkocht en kon je bijvoorbeeld kennismaken met Wicca, Fantasy games, enz.
En, uiteraard, bij dit alles hoort nog passende muziek, want dat was nu net de reden dat we naar Lisse afgezakt waren! Het aanbod van de groepen was wel heel degelijk –hoe kan het ook anders met de Ierse en Schotse tunes en songs van Rapalje, het neo-Celtische geflirt met de goden van Omnia en de beklijvende ritualistische muziek en indrukwekkende show van Rosa Crux. Er schortte echter iets aan het tijdsschema... Rapalje en Omnia stonden heel vroeg geprogrammeerd en hoewel een overenthousiast publiek Omnia op handen droeg, kon de band wegens vertragingen toch niet hun volledige set brengen. Er moest plaats geruimd worden voor DJ Cybercase, die trouwens een enorm goede set bracht die jammer genoeg voor de meesten eerder dienst deed als achtergrondmuziek tijdens een snuistertocht aan de kraampjes. Een dj-set midden op de dag slaat nu eenmaal niet zo goed aan. Daarna gebeurde er nog iets vreemder. Ik dacht dat het nu aan de beurt was aan een andere dj, maar de prominente beats bleken helemaal niet afkomstig van een dj, maar van de band Embolun, die maar voor een handvol mensen stond op te treden. Jammer natuurlijk, maar dit genre zou waarschijnlijk meer aanslaan bij een electro-publiek dan bij liefhebbers van Keltische en ‘pagan’ folk.
Overigens schortte er niet alleen iets aan het tijdsschema, maar ook aan het weer. De weergoden waren Castle Fest niet gunstig gezind op deze eerste dag en hoe hard Omnia ook probeerde om Lunasa, de godin van de zon, te aanroepen, de regen bleef uit de hemel druppelen, zij het subtiel. Het druilerige weer was waarschijnlijk ook de oorzaak dat er niet zo veel volk was komen opdagen op dag één van het middeleeuwse feest in Lisse.
Tijdens de set van DJ Cybercase en het optreden van Embolun brak de zon uiteindelijk toch nog door de wolken. Voor ons was het wachten op Rosa Crux. Het zou de derde keer zijn dat we een show van deze unieke Franse band zouden meemaken (cfr. Verslagje van Rosa Crux op the Invitation). Eerder op de dag hadden we al de kans gehad om een beetje met frontman Olivier te keuvelen, die gewoon in de regen op het kasteeldomein rondkuierde. Hij wist ons te vertellen dat hij aan een dvd aan het werken is met livemateriaal en uitleg over het concept Rosa Crux en de gebruikte instrumenten. Hoezeer de zanger/gitarist ook getormenteerde nummers brengt uit het diepste van zijn ziel, eens hij niet meer op het podium staat, blijkt hij een joviale en goedlachse kerel. Ik vond het dan ook hartverscheurend dat hij aan het begin van zijn optreden klaarblijkelijk door zenuwen gekweld werd wegens technische problemen. Er moest nog een extra generator aangevoerd worden, waardoor het concert vertraging opliep en alweer gesnoeid moest worden in de setlist. Voor de gelegenheid waren Rosa Crux met z’n elven: zanger/gitarist Olivier en pianiste Claude hadden naast hun gebruikelijke twee dansers/vlaggenzwaaiers ook nog een contrabasspeelster en een zeskoppig koor meegebracht. Nadat de technische problemen bij het begin van het optreden opgelost waren, gaf Rosa Crux een onberispelijke show, maar helaas, het Nederlandse publiek reageerde nogal koeltjes. Ik moet wel toegeven dat Rosa Crux niet de meest toegankelijke muziek maakt. Ik herinner me nog heel goed dat ik de eerste keer toen ik Rosa Crux zag vooral ondersteboven was van de gebruikte instrumenten (de zelfgegoten reuzenklokken en de percussie-installatie met computergestuurde drumsticks), de projecties en de show. Pas de tweede keer drong de muziek echt tot me door, maar dan wel met een grote impact. En het was nu net de reuzenprojecties en de show die niet zo goed tot hun recht kwamen op het te kleine podium in Lisse. De act met de vlaggenzwaaiers heb ik zelfs niet gezien omdat ze deze keer naast het podium stonden. De ‘dance of the earth’ midden in het publiek zal waarschijnlijk wel indruk gemaakt hebben op de toeschouwers. Ondanks het aarzelende publiek heb ik toch wel veel positieve reacties gelezen op een aantal forums achteraf, dus misschien genoten ze wel in stilte en heeft Rosa Crux toch weer een aantal harten veroverd. Castle fest heeft in ieder geval ook mijn hartje veroverd. Ik kijk al volop uit naar een volgende editie met bands als Rapalje en Omnia op een meer christelijk (of moet ik zeggen heidens?) tijdstip, en wie weet ook groepen als Faun, Saltatio Mortis, Corvus Corax, Schandmaul, In Extremo of Qntal.
Rosa Crux met de uitgebreide show, waar een man in een ijzeren bol en een reuzengong ten tonele gevoerd worden, zou dan uiteraard de kers op de taart zijn!


Pictures:
 
Rapalje (12 pics)

Omnia (17 pics)


Rosa Crux (22 pics)
 
All pictures marked with a Celtic spiral were taken by Vincent De Volder. Thanx Vince!


15:40 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

Commentaren

toffe pics vooral de derde reeks Rosa Crux vind ik erg sfeervol!

Gepost door: MJ | 07-08-05

za-lig ik vond Rosa Crux buitengewoon zalig!!!! alleen jammer van het even buitengewoon boertige publiek

Gepost door: anouschka | 07-08-05

castlefest pictures Thanx, I could not find the time to travel to castlefest (pitty me). The pics are beautiful!

Gepost door: Ina | 10-08-05

cool! dat heb je weer goed gedaan?

Gepost door: lord cms | 31-08-05

Rory 9f485b323f97ed7e85495dfb34ae7d72 " target="_blank">http://18.sifuassolto.com/urbanistica/"> urbanistica http://18.sifuassolto.com/spacci-lombardia/ " target="_blank">http://17.siscrisse.com/sandalo-con-tacco/"> sandalo-con-tacco " target="_blank">http://13.siscrisse.com/produzione-giocattolo/"> produzione-giocattolo http://6.colombosipone.com/animoticon-scaricare-gratis/ " target="_blank">http://14.questaaltezza.com/diffusione-mobili-lombardia/"> diffusione-mobili-lombardia " target="_blank">http://12.colombosipone.com/organizzatore/"> organizzatore http://18.colombosipone.com/corallo-rosso/ " target="_blank">http://9.colombosipone.com/montelupo/"> montelupo " target="_blank">http://11.siscrisse.com/esercizio-impianto-elettrici/"> esercizio-impianto-elettrici http://8.questaaltezza.com/comune-lupatoto/ " target="_blank">http://5.mortalmondo.com/lettore-cd-lettore/"> lettore-cd-lettore " target="_blank">http://1.colombosipone.com/luciano-tajoli/"> luciano-tajoli http://10.sifuassolto.com/offerta-volo-nazionale-calabria/ " target="_blank">http://17.mortalmondo.com/giochi-simulazione-scaricabili/"> giochi-simulazione-scaricabili " target="_blank">http://5.mortalmondo.com/winnie-the-pooh-foto/"> winnie-the-pooh-foto http://7.questaaltezza.com/immagini-macchina-fotografica/ " target="_blank">http://8.colombosipone.com/il-golfo-it/"> il-golfo-it " target="_blank">http://11.siscrisse.com/prestito-rocca-san-casciano/"> prestito-rocca-san-casciano http://4.sifuassolto.com/ipogonadismo/ " target="_blank">http://5.siscrisse.com/testo-paradiso-cates-phoebe-cates-phoebe-paradiso-testo/"> testo-paradiso-cates-phoebe-cates-phoebe-paradiso-testo " target="_blank">http://18.sifuassolto.com/inps-socio-lavoratore-srl/"> inps-socio-lavoratore-srl http://9.colombosipone.com/grandi-battaglie/ " target="_blank">http://14.sifuassolto.com/al-servizio-segreto-di-sua-maesta/"> al-servizio-segreto-di-sua-maesta 2eb77462006132a61c09d9ba95a34e1a

Gepost door: Wayne | 11-08-06

Kelton 44272ce5179cc92b8b17b052bfb72689 " target="_blank">http://16.ordineformati.com/giocojavaxnokiagratis/"> giocojavaxnokiagratis http://14.ordineformati.com/powerdvdfullversion/ " target="_blank">http://15.suacorte.com/secafilesattv/"> secafilesattv " target="_blank">http://18.dolcezzasenti.com/incontriinamerica/"> incontriinamerica http://9.suacorte.com/okistampante/ " target="_blank">http://5.dolcezzasenti.com/venditore/"> venditore " target="_blank">http://5.suacorte.com/theunit/"> theunit http://13.dolcezzasenti.com/realtorraypierce/ " target="_blank">http://5.dolcezzasenti.com/traduzionenomi/"> traduzionenomi " target="_blank">http://16.dolcezzasenti.com/fisco730/"> fisco730 http://17.altribeati.com/canondc20/ " target="_blank">http://5.ordineformati.com/sirmione/"> sirmione " target="_blank">http://18.dolcezzasenti.com/lavoroamira/"> lavoroamira http://5.ordineformati.com/uomodonnamariadefilippi/ " target="_blank">http://17.ordineformati.com/vogliacollant/"> vogliacollant " target="_blank">http://3.altribeati.com/suoneriasharpgratis/"> suoneriasharpgratis http://17.ordineformati.com/carrozzineepasseggini/ " target="_blank">http://4.suacorte.com/manualemandrake/"> manualemandrake " target="_blank">http://3.dolcezzasenti.com/funnygirl/"> funnygirl http://8.chedivino.com/valcamonica/ " target="_blank">http://15.ordineformati.com/ultrasuonipertopo/"> ultrasuonipertopo " target="_blank">http://10.chedivino.com/archiviocd/"> archiviocd http://20.chedivino.com/testijovanotti/ " target="_blank">http://8.dolcezzasenti.com/materialidaconsumo/"> materialidaconsumo a9d78baa354a855d6269a5d22243d202

Gepost door: Jerome | 11-08-06

Colt 69f786828ff858c97b429d36483c4e73 " target="_blank">http://5.sulfonte.com/videotelefono/"> videotelefono http://7.dannoguerra.com/volo-leggiuno/ " target="_blank">http://15.chefaconte.com/formazione-personale-saldatura/"> formazione-personale-saldatura " target="_blank">http://16.sulfonte.com/miss-fbi-3a-infiltrata-speciale/"> miss-fbi-3a-infiltrata-speciale http://6.sulfonte.com/sito-ufficiale-di-cicciolina/ " target="_blank">http://13.altrovello.com/jesse-mc-cartey/"> jesse-mc-cartey " target="_blank">http://13.dannoguerra.com/volo-bagno-lucca/"> volo-bagno-lucca http://9.altrovello.com/incontro-mareno-piave/ " target="_blank">http://6.altrovello.com/lavatrici-40cm/"> lavatrici-40cm " target="_blank">http://20.chefaconte.com/auto-noleggio-lari/"> auto-noleggio-lari http://11.sulfonte.com/spina-telefonica/ " target="_blank">http://15.dannoguerra.com/prestito-murlo/"> prestito-murlo " target="_blank">http://10.altrovello.com/articolo-regalo-bomboniera/"> articolo-regalo-bomboniera http://9.dannoguerra.com/csa-chieti/ " target="_blank">http://18.sulfonte.com/leghe-toscana/"> leghe-toscana " target="_blank">http://8.sulfonte.com/prostituta-minorenne/"> prostituta-minorenne http://17.miserra.com/beauty-farm-pavia/ " target="_blank">http://9.altrovello.com/solo-casa-montagna-abruzzo/"> solo-casa-montagna-abruzzo " target="_blank">http://17.chefaconte.com/auto-occasioni-puglia/"> auto-occasioni-puglia http://12.altrovello.com/giappone-maps-store/ " target="_blank">http://5.chefaconte.com/palma-nana/"> palma-nana " target="_blank">http://17.miserra.com/consulenza-aziendale-macerata/"> consulenza-aziendale-macerata http://18.dannoguerra.com/ms-camcom-it/ " target="_blank">http://8.altrovello.com/testi-somewhere-over-the-rainbow/"> testi-somewhere-over-the-rainbow 07723c7e7aa5b5bbad07d148250f7bcf

Gepost door: Jett | 11-08-06

Giancarlo e0547939c76b9b5c3f2286d21dd8307c " target="_blank">http://14.colombosipone.com/hotel-trentino-animali/"> hotel-trentino-animali http://6.sifuassolto.com/paroliere/ " target="_blank">http://14.sifuassolto.com/donna-miniera/"> donna-miniera " target="_blank">http://16.questaaltezza.com/simulazioni-esami-per-la-patente-europea/"> simulazioni-esami-per-la-patente-europea http://11.siscrisse.com/fauna-mare/ " target="_blank">http://1.sifuassolto.com/italia-campania-villaggio/"> italia-campania-villaggio " target="_blank">http://19.sifuassolto.com/inkontri-com/"> inkontri-com http://12.questaaltezza.com/finanziamento-teglio-veneto/ " target="_blank">http://16.mortalmondo.com/cosce-aperte/"> cosce-aperte " target="_blank">http://4.sifuassolto.com/mutuo-banca-credito-cooperativo/"> mutuo-banca-credito-cooperativo http://14.mortalmondo.com/lotteria-nazionale-sanremo/ " target="_blank">http://1.colombosipone.com/televisore-piatto/"> televisore-piatto " target="_blank">http://14.colombosipone.com/palazzo-spinelli/"> palazzo-spinelli http://1.siscrisse.com/piloti-moto-gp/ " target="_blank">http://4.questaaltezza.com/porrno-hard-cartone/"> porrno-hard-cartone " target="_blank">http://5.colombosipone.com/latte-polvere-plasmon/"> latte-polvere-plasmon http://3.colombosipone.com/riforma-guardia-giurata/ " target="_blank">http://5.questaaltezza.com/hotel-mosaico-ravenna/"> hotel-mosaico-ravenna " target="_blank">http://13.mortalmondo.com/vendita-kangoo-van/"> vendita-kangoo-van http://13.mortalmondo.com/ragazza-izmir/ " target="_blank">http://6.sifuassolto.com/fiume-tiepido/"> fiume-tiepido " target="_blank">http://14.sifuassolto.com/incontro-bod/"> incontro-bod http://8.questaaltezza.com/negozi-mono-prezzo-franchising/ " target="_blank">http://1.sifuassolto.com/fragolina-dolcecuore/"> fragolina-dolcecuore 3d9214108f7de8f6c2f2f0652ae4236d

Gepost door: Alexandro | 17-08-06

Joe 2e24dcb7c6d77cc9fec86fd7a1d3dff8 " target="_blank">http://17.qualifioretti.com/saggio-breve-giovanni-giolitti-svolto/"> saggio-breve-giovanni-giolitti-svolto http://8.evenniate.com/emmezzeta-it/ " target="_blank">http://10.posciache.com/enteos-i-go-600/"> enteos-i-go-600 " target="_blank">http://4.qualifioretti.com/busatta/"> busatta http://14.qualifioretti.com/viaggio-a-marrakech/ " target="_blank">http://11.giustiziamosse.com/corsi-danza/"> corsi-danza " target="_blank">http://15.qualifioretti.com/offerta-vacanza-famiglia/"> offerta-vacanza-famiglia http://16.posciache.com/chiesa-espressonline-it/ " target="_blank">http://2.qualifioretti.com/camera-tramonto-sotto/"> camera-tramonto-sotto " target="_blank">http://4.qualifioretti.com/nomi-dolci/"> nomi-dolci http://12.giustiziamosse.com/ragazzo-poggio-mirteto/ " target="_blank">http://19.posciache.com/macrolibrarsi/"> macrolibrarsi " target="_blank">http://1.giustiziamosse.com/biografia-ungaretti/"> biografia-ungaretti http://6.posciache.com/hotel-suisse-milano-marittima/ " target="_blank">http://4.perlocammino.com/suoneria-polifoniche-nokia-7200/"> suoneria-polifoniche-nokia-7200 " target="_blank">http://4.qualifioretti.com/cavallo-vendo/"> cavallo-vendo http://19.qualifioretti.com/giochi-porno-gratis-online/ " target="_blank">http://15.evenniate.com/metodo-produzione-spumante/"> metodo-produzione-spumante " target="_blank">http://2.qualifioretti.com/esame-di-economia-aziendale/"> esame-di-economia-aziendale http://15.perlocammino.com/agenzia-immobiliare-zona-turistica-lombardia/ " target="_blank">http://4.evenniate.com/torta-mars/"> torta-mars " target="_blank">http://3.perlocammino.com/orologio-omega/"> orologio-omega http://19.giustiziamosse.com/ristrutturazione-aziendale/ " target="_blank">http://9.giustiziamosse.com/esplorazione-marte-foto/"> esplorazione-marte-foto de193be5b8f79b7a2b90dfbc674c0d5b

Gepost door: Keaton | 21-08-06

Julian 5127b40895d2a63014380a1e4965522b " target="_blank">http://9.orribilifavelle.com/fango-attivo/"> fango-attivo http://19.sanzastelle.com/uno-mattina/ " target="_blank">http://10.piantiealti.com/commento-liturgia/"> commento-liturgia " target="_blank">http://1.esuondiman.com/hotel-a-quattro-stelle-a-rimini/"> hotel-a-quattro-stelle-a-rimini http://16.orribilifavelle.com/maschio-attore-nudo/ " target="_blank">http://11.sanzastelle.com/affitto-casa-mare-sardegna/"> affitto-casa-mare-sardegna " target="_blank">http://11.sanzastelle.com/caminetto-biologico/"> caminetto-biologico http://12.orribilifavelle.com/fotografia-di-persona/ " target="_blank">http://11.sanzastelle.com/prezzo-nokia-6270/"> prezzo-nokia-6270 " target="_blank">http://11.renaquandoturbo.com/capannoni-retrattili/"> capannoni-retrattili http://15.orribilifavelle.com/lavoro-san-benedetto-del-tronto/ " target="_blank">http://17.renaquandoturbo.com/sexi-manga/"> sexi-manga " target="_blank">http://12.piantiealti.com/miss-muretto-it/"> miss-muretto-it http://6.sanzastelle.com/alessandra-canale/ " target="_blank">http://8.piantiealti.com/office-fornitures/"> office-fornitures " target="_blank">http://8.esuondiman.com/inverter-per-auto/"> inverter-per-auto http://11.piantiealti.com/jannelli-e-volpi-it/ " target="_blank">http://17.piantiealti.com/poligono-regolari/"> poligono-regolari " target="_blank">http://17.renaquandoturbo.com/biglietto-aereo-roma-bangkok/"> biglietto-aereo-roma-bangkok http://5.piantiealti.com/incontri-molise/ " target="_blank">http://9.sanzastelle.com/cappotto-fay/"> cappotto-fay " target="_blank">http://15.renaquandoturbo.com/appuntamento-sardegna/"> appuntamento-sardegna http://14.sanzastelle.com/estintore-antincendio-antinfortunistica/ " target="_blank">http://19.renaquandoturbo.com/when-you-say-nothing-at-all-traduzione/"> when-you-say-nothing-at-all-traduzione 414d739bbb8eab80e6a8eaeaed3788fd

Gepost door: Stephon | 21-08-06

Walker 06270778700c467c203e445e7d99dba1 " target="_blank">http://11.questaaltezza.com/abbigliamento-moto-ravenna/"> abbigliamento-moto-ravenna http://14.mortalmondo.com/la-proporzione-aurea/ " target="_blank">http://15.questaaltezza.com/teodorico/"> teodorico " target="_blank">http://2.siscrisse.com/rinoplastica-milano/"> rinoplastica-milano http://7.questaaltezza.com/ossi-di-seppia/ " target="_blank">http://19.mortalmondo.com/azienda-municipale-ambiente/"> azienda-municipale-ambiente " target="_blank">http://11.siscrisse.com/schinderlist/"> schinderlist http://19.sifuassolto.com/lookcup/ " target="_blank">http://15.sifuassolto.com/webcam-isola-d-elba/"> webcam-isola-d-elba " target="_blank">http://5.sifuassolto.com/prestito-solbiate-olona/"> prestito-solbiate-olona http://6.questaaltezza.com/ragazza-nogarole-rocca/ " target="_blank">http://11.siscrisse.com/unisob-it/"> unisob-it " target="_blank">http://19.colombosipone.com/casa-per-ferie-in-toscana/"> casa-per-ferie-in-toscana http://11.mortalmondo.com/roberta-garzia/ " target="_blank">http://13.questaaltezza.com/immobile-affitto-in-milano/"> immobile-affitto-in-milano " target="_blank">http://4.siscrisse.com/congelatore-no-frost/"> congelatore-no-frost http://2.sifuassolto.com/record-cucine/ " target="_blank">http://20.questaaltezza.com/cartolina-virtuali-sicilia/"> cartolina-virtuali-sicilia " target="_blank">http://14.siscrisse.com/collegare-due-computer-in-rete-campania/"> collegare-due-computer-in-rete-campania http://15.colombosipone.com/uvet-real/ " target="_blank">http://19.colombosipone.com/auto-valutazione-usato-campania/"> auto-valutazione-usato-campania " target="_blank">http://12.siscrisse.com/scuola-private-milano/"> scuola-private-milano http://6.mortalmondo.com/hawai-arrivare/ " target="_blank">http://16.questaaltezza.com/prestito-sperlonga/"> prestito-sperlonga 3129f3f53d3f4919cb62ef6f2e8669d0

Gepost door: Damien | 21-08-06

Ian 293c3773d8e9e16a7be10309cbc7c528 " target="_blank">http://7.alcunagloria.com/case-in-affitto-cuneo/"> case-in-affitto-cuneo http://14.cheriguardai.com/eliodoro-savino/ " target="_blank">http://15.loroilmondo.com/emozione-lesbica/"> emozione-lesbica " target="_blank">http://6.alcunagloria.com/lcd-mivar-televisore/"> lcd-mivar-televisore http://13.mortetanta.com/classifica-canzone-italiana/ " target="_blank">http://8.intesiecerto.com/sicurezza-allarme-it/"> sicurezza-allarme-it " target="_blank">http://1.cheriguardai.com/toscana-weekend-montevarchi/"> toscana-weekend-montevarchi http://13.loroilmondo.com/lotto-sogni/ " target="_blank">http://11.mortetanta.com/catalogo-mondadori/"> catalogo-mondadori " target="_blank">http://11.mortetanta.com/incontro-quartu-sant-elena/"> incontro-quartu-sant-elena http://17.intesiecerto.com/caricatore-cd-per-alfa-romeo-166/ " target="_blank">http://13.loroilmondo.com/psdi-lazio-it/"> psdi-lazio-it " target="_blank">http://1.intesiecerto.com/programma-trovare-password-excel/"> programma-trovare-password-excel http://14.cheriguardai.com/citta-della-scozia/ " target="_blank">http://9.cheriguardai.com/il-signore-degli-anello-la-terza-era/"> il-signore-degli-anello-la-terza-era " target="_blank">http://7.alcunagloria.com/firenze-luogo-incontro-gay/"> firenze-luogo-incontro-gay http://8.mortetanta.com/prestito-fontevivo/ " target="_blank">http://11.cheriguardai.com/scheda-audio-m-audio/"> scheda-audio-m-audio " target="_blank">http://1.intesiecerto.com/soundtrack-notte-prima-esame/"> soundtrack-notte-prima-esame http://19.intesiecerto.com/giochi-playstation-due/ " target="_blank">http://9.mortetanta.com/albero-mimosa/"> albero-mimosa " target="_blank">http://9.alcunagloria.com/cape-d-adge/"> cape-d-adge http://12.intesiecerto.com/microspia-com/ " target="_blank">http://19.intesiecerto.com/sito-bastardo/"> sito-bastardo 02650d065883ea827c57880143cd6242

Gepost door: Zavier | 21-08-06

Eugene 47921c9582655e64c19c874cf4216194 " target="_blank">http://14.giustiziamosse.com/sesso-gratis-com/"> sesso-gratis-com http://1.posciache.com/make-up-acconciature-capello/ " target="_blank">http://18.posciache.com/produttore-divano/"> produttore-divano " target="_blank">http://12.qualifioretti.com/decorazione-con-palloncini/"> decorazione-con-palloncini http://5.qualifioretti.com/9-settimana-mezzo/ " target="_blank">http://7.giustiziamosse.com/invio-loghi-e-suoneria/"> invio-loghi-e-suoneria " target="_blank">http://19.perlocammino.com/foto-strane-dal-mondo/"> foto-strane-dal-mondo http://8.perlocammino.com/prestito-villanova-camposampiero/ " target="_blank">http://14.evenniate.com/suoneria-nokia-6310/"> suoneria-nokia-6310 " target="_blank">http://12.evenniate.com/agriturismo-massa-lubrense/"> agriturismo-massa-lubrense http://11.evenniate.com/pag-croazia/ " target="_blank">http://11.evenniate.com/gastronomia-on-line/"> gastronomia-on-line " target="_blank">http://6.posciache.com/plexiglas-tubo/"> plexiglas-tubo http://2.qualifioretti.com/vendita-auto-usata-milano/ " target="_blank">http://18.giustiziamosse.com/espositore-punto-vendita/"> espositore-punto-vendita " target="_blank">http://15.posciache.com/lettera-incarico-al-trattamento-dei-dato/"> lettera-incarico-al-trattamento-dei-dato http://5.perlocammino.com/ragazzo-harrow/ " target="_blank">http://9.giustiziamosse.com/gazzetta-ufficiale-della-repubblica-4-serie-speciale/"> gazzetta-ufficiale-della-repubblica-4-serie-speciale " target="_blank">http://8.posciache.com/croce-celtica/"> croce-celtica http://10.giustiziamosse.com/ufficio-grado/ " target="_blank">http://5.evenniate.com/hotel-economico-bordeaux/"> hotel-economico-bordeaux " target="_blank">http://5.perlocammino.com/quotazione-titolo-borsa/"> quotazione-titolo-borsa http://3.perlocammino.com/abilitazione-insegnamento/ " target="_blank">http://13.qualifioretti.com/lavoro-amelia/"> lavoro-amelia 58c3bd1e51e90dd19154a101b2f07e68

Gepost door: Jerrod | 23-08-06

Eugene 47921c9582655e64c19c874cf4216194 " target="_blank">http://14.giustiziamosse.com/sesso-gratis-com/"> sesso-gratis-com http://1.posciache.com/make-up-acconciature-capello/ " target="_blank">http://18.posciache.com/produttore-divano/"> produttore-divano " target="_blank">http://12.qualifioretti.com/decorazione-con-palloncini/"> decorazione-con-palloncini http://5.qualifioretti.com/9-settimana-mezzo/ " target="_blank">http://7.giustiziamosse.com/invio-loghi-e-suoneria/"> invio-loghi-e-suoneria " target="_blank">http://19.perlocammino.com/foto-strane-dal-mondo/"> foto-strane-dal-mondo http://8.perlocammino.com/prestito-villanova-camposampiero/ " target="_blank">http://14.evenniate.com/suoneria-nokia-6310/"> suoneria-nokia-6310 " target="_blank">http://12.evenniate.com/agriturismo-massa-lubrense/"> agriturismo-massa-lubrense http://11.evenniate.com/pag-croazia/ " target="_blank">http://11.evenniate.com/gastronomia-on-line/"> gastronomia-on-line " target="_blank">http://6.posciache.com/plexiglas-tubo/"> plexiglas-tubo http://2.qualifioretti.com/vendita-auto-usata-milano/ " target="_blank">http://18.giustiziamosse.com/espositore-punto-vendita/"> espositore-punto-vendita " target="_blank">http://15.posciache.com/lettera-incarico-al-trattamento-dei-dato/"> lettera-incarico-al-trattamento-dei-dato http://5.perlocammino.com/ragazzo-harrow/ " target="_blank">http://9.giustiziamosse.com/gazzetta-ufficiale-della-repubblica-4-serie-speciale/"> gazzetta-ufficiale-della-repubblica-4-serie-speciale " target="_blank">http://8.posciache.com/croce-celtica/"> croce-celtica http://10.giustiziamosse.com/ufficio-grado/ " target="_blank">http://5.evenniate.com/hotel-economico-bordeaux/"> hotel-economico-bordeaux " target="_blank">http://5.perlocammino.com/quotazione-titolo-borsa/"> quotazione-titolo-borsa http://3.perlocammino.com/abilitazione-insegnamento/ " target="_blank">http://13.qualifioretti.com/lavoro-amelia/"> lavoro-amelia 58c3bd1e51e90dd19154a101b2f07e68

Gepost door: Jerrod | 23-08-06

Nathanial 0d66bfe4714c3a796a2a3708eb7e5228 " target="_blank">http://20.tuttequante.com/hotelaffi/"> hotelaffi http://1.comeamessagger.com/centralinaantifurtovideosorveglianza/ " target="_blank">http://19.comeamessagger.com/agriturismosancascianodeibagni/"> agriturismosancascianodeibagni " target="_blank">http://1.cheportaulivo.com/stivaliestivi/"> stivaliestivi http://14.tuttequante.com/acciaiooroivandozmi/ " target="_blank">http://1.dilortrarresi.com/sellaincuoio/"> sellaincuoio " target="_blank">http://20.dilortrarresi.com/agenziamodellebologna/"> agenziamodellebologna http://19.animefortunate.com/fornituraferramenta/ " target="_blank">http://8.comeamessagger.com/lavoromontalbanojonico/"> lavoromontalbanojonico " target="_blank">http://3.cheportaulivo.com/incontrovanzaghello/"> incontrovanzaghello http://14.tuttequante.com/prestitotrezzanosulnaviglio/ " target="_blank">http://17.dilortrarresi.com/agriturismobressanone/"> agriturismobressanone " target="_blank">http://11.tuttequante.com/barzellettavideo/"> barzellettavideo http://2.comeamessagger.com/alberiepiante/ " target="_blank">http://17.animefortunate.com/autonoleggiocastellettostura/"> autonoleggiocastellettostura " target="_blank">http://11.animefortunate.com/parabolasat/"> parabolasat http://14.dilortrarresi.com/telefonoisdn/ " target="_blank">http://1.comeamessagger.com/sudsaundsystem/"> sudsaundsystem " target="_blank">http://10.cheportaulivo.com/ecuadorattrazioni/"> ecuadorattrazioni http://7.cheportaulivo.com/poliziamunicipalepisa/ " target="_blank">http://17.animefortunate.com/tartarugaterraalimentazione/"> tartarugaterraalimentazione " target="_blank">http://10.comeamessagger.com/sfondiautomobile/"> sfondiautomobile http://17.cheportaulivo.com/assicurazioneurbania/ " target="_blank">http://5.animefortunate.com/fornoincassoaeg/"> fornoincassoaeg 90edf346fa904623decd21cec2c84787

Gepost door: Allan | 31-08-06

Morris 82d6dee915203cae379d6573b93d6d60 " target="_blank">http://12.havolutointrar.com/hotelbolognacom/"> hotelbolognacom http://13.nelmortalcorpo.com/allevamentocanesanbernardo/ " target="_blank">http://6.comeanessun.com/lavorocampagnalupia/"> lavorocampagnalupia " target="_blank">http://15.chemisolea.com/localizzazioneinvestimentoitalia/"> localizzazioneinvestimentoitalia http://14.nelmortalcorpo.com/calciatoremorti/ " target="_blank">http://1.toccassealtro.com/mirmogioco/"> mirmogioco " target="_blank">http://16.havolutointrar.com/recesso/"> recesso http://5.comeanessun.com/triestealnuovoanticopavone/ " target="_blank">http://11.chemisolea.com/basevanbasco/"> basevanbasco " target="_blank">http://5.comeanessun.com/giochisupernintendosnes/"> giochisupernintendosnes http://19.havolutointrar.com/pepenero/ " target="_blank">http://14.toccassealtro.com/tavoloovale/"> tavoloovale " target="_blank">http://5.nelmortalcorpo.com/parlamentoit/"> parlamentoit http://7.nelmortalcorpo.com/dongnocchi/ " target="_blank">http://9.chemisolea.com/scrubcorpofattocasa/"> scrubcorpofattocasa " target="_blank">http://4.comeanessun.com/affittocasafriuliveneziagiulia/"> affittocasafriuliveneziagiulia http://14.comeanessun.com/sistemamaggioritario/ " target="_blank">http://9.nelmortalcorpo.com/moglietornascuola/"> moglietornascuola " target="_blank">http://11.comeanessun.com/nanninemberemiliaromagna/"> nanninemberemiliaromagna http://17.comeanessun.com/albergotrentinomontagna/ " target="_blank">http://3.havolutointrar.com/umbriaannuncio/"> umbriaannuncio " target="_blank">http://12.nelmortalcorpo.com/carnediangus/"> carnediangus http://12.havolutointrar.com/autonoleggioboarapisano/ " target="_blank">http://16.comeanessun.com/indovinellostoriella/"> indovinellostoriella 42089bebdab1b6676a74b937bca54905

Gepost door: Mitchel | 31-08-06

Jessica c1142c490ea44dd8e5a14d298baf00bf " target="_blank">http://17.uscitofuor.com/incontro-lodi-vecchio/"> incontro-lodi-vecchio http://11.fulapaura.com/guanciali-in-lenta-memoria/ " target="_blank">http://5.fulapaura.com/mappa-citta-messico/"> mappa-citta-messico " target="_blank">http://4.enonmisi.com/attrice-americane/"> attrice-americane http://15.chenellago.com/piedino-donna-giovane/ " target="_blank">http://11.uscitofuor.com/allestimento-floreale/"> allestimento-floreale " target="_blank">http://8.fulapaura.com/supporto-muro-tv/"> supporto-muro-tv http://18.fulapaura.com/moto-zr-7-it/ " target="_blank">http://11.uscitofuor.com/iniezione-cemento/"> iniezione-cemento " target="_blank">http://8.fulapaura.com/seleparina/"> seleparina http://7.uscitofuor.com/conto-correnti-postale/ " target="_blank">http://2.fulapaura.com/arma-giocattolo/"> arma-giocattolo " target="_blank">http://2.chenellago.com/rete-doga/"> rete-doga http://15.fulapaura.com/tubi-saldati/ " target="_blank">http://1.mossediprima.com/imic-umbria/"> imic-umbria " target="_blank">http://6.enonmisi.com/san-severo-fg/"> san-severo-fg http://16.mossediprima.com/portale-saronno/ " target="_blank">http://11.mossediprima.com/salsa-di-soia/"> salsa-di-soia " target="_blank">http://10.uscitofuor.com/iulia-felix/"> iulia-felix http://16.uscitofuor.com/photocity/ " target="_blank">http://20.uscitofuor.com/night-club-praga/"> night-club-praga " target="_blank">http://1.chenellago.com/prestito-miglionico/"> prestito-miglionico http://1.enonmisi.com/funghi-tossici/ " target="_blank">http://10.chenellago.com/ragazzo-brunate/"> ragazzo-brunate bfa4f7f17a2f1903f2d81ee20efffdd9

Gepost door: Jamarcus | 01-09-06

Wade e883967c3007137168f25b4ee3ee559a " target="_blank">http://1.neltempode.com/pochemon/"> pochemon http://13.nonlascia.com/allan-bay/ " target="_blank">http://16.vidicostui.com/clip-art-gratis-cartone/"> clip-art-gratis-cartone " target="_blank">http://10.vidicostui.com/centrobanca/"> centrobanca http://15.vidicostui.com/percorso-personale/ " target="_blank">http://8.aiutamidalei.com/scuola-cucina-torino/"> scuola-cucina-torino " target="_blank">http://14.aiutamidalei.com/ragazzo-taggia/"> ragazzo-taggia http://11.spandidiparlar.com/farmacopea-ufficiale/ " target="_blank">http://18.nonlascia.com/ufficio-pontevico/"> ufficio-pontevico " target="_blank">http://16.vidicostui.com/going-viaggi/"> going-viaggi http://8.spandidiparlar.com/prenotazione-hotel-osoppo/ " target="_blank">http://19.spandidiparlar.com/tour-operator-cina/"> tour-operator-cina " target="_blank">http://18.neltempode.com/tappo-bottiglia/"> tappo-bottiglia http://5.neltempode.com/dvd-vendita-buffy/ " target="_blank">http://15.neltempode.com/mondo-office/"> mondo-office " target="_blank">http://8.vidicostui.com/corso-master-turismo/"> corso-master-turismo http://20.nonlascia.com/farina-di-cocco/ " target="_blank">http://6.neltempode.com/banca-dato-sicurezza/"> banca-dato-sicurezza " target="_blank">http://5.spandidiparlar.com/prestito-marano-sul-panaro/"> prestito-marano-sul-panaro http://11.spandidiparlar.com/caminetto-contemporaneo-online/ " target="_blank">http://15.neltempode.com/immagini-mischa-barton/"> immagini-mischa-barton " target="_blank">http://20.vidicostui.com/piero-palumbo/"> piero-palumbo http://10.nonlascia.com/volo-masera-padova/ " target="_blank">http://2.nonlascia.com/eco-pittura-it/"> eco-pittura-it 23ebb47721ba59883af5d36a2790560e

Gepost door: Rashaad | 06-09-06

Jacob 96b36046d1bf2f88d76ca9f8cfaa4ef4 " target="_blank">http://14.iolepregassi.com/meteomondoprevisioni/"> meteomondoprevisioni http://4.quelloamor.com/italiaincontri/ " target="_blank">http://9.chetramuti.com/lavorominorileesfruttamento/"> lavorominorileesfruttamento " target="_blank">http://13.quelloamor.com/ventolacaseballbearing/"> ventolacaseballbearing http://7.chesanza.com/prenotazionehotelreggioemilia/ " target="_blank">http://4.chesanza.com/bollettinonevevalledaosta/"> bollettinonevevalledaosta " target="_blank">http://11.quelloamor.com/welfaregovernoit/"> welfaregovernoit http://19.chesanza.com/sitotorrentitaliano/ " target="_blank">http://16.chesanza.com/autonoleggiomornicoalserio/"> autonoleggiomornicoalserio " target="_blank">http://12.maperlalista.com/vestebenecom/"> vestebenecom http://10.iolepregassi.com/venditabigliettodracula/ " target="_blank">http://17.maperlalista.com/travasimotore2tempo/"> travasimotore2tempo " target="_blank">http://5.iolepregassi.com/ilmurettoit/"> ilmurettoit http://19.iolepregassi.com/cciaanapoli/ " target="_blank">http://19.maperlalista.com/annunciopersonalenumerotelefono/"> annunciopersonalenumerotelefono " target="_blank">http://20.chesanza.com/guadagnarelavorareonline/"> guadagnarelavorareonline http://6.iolepregassi.com/cellularemigliori/ " target="_blank">http://17.quelloamor.com/almanaccosport/"> almanaccosport " target="_blank">http://14.quelloamor.com/accessoriocasavarese/"> accessoriocasavarese http://14.quelloamor.com/piedemichellehunziker/ " target="_blank">http://5.chetramuti.com/paioloinrame/"> paioloinrame " target="_blank">http://3.iolepregassi.com/nuovoprocessoordinario/"> nuovoprocessoordinario http://5.iolepregassi.com/veneziacittamilano/ " target="_blank">http://8.chetramuti.com/musicascaricamp3/"> musicascaricamp3 5c258ee26df651fd94285d4639a735e4

Gepost door: Jair | 13-09-06

Gianni http://favarella.sicilia-cl.org/pagina48.html http://niscemi.sicilia-cl.info/pagina85.html" target="_blank">http://campofranco.sicilia-cl.info/pagina47.html">http://niscemi.sicilia-cl.info/pagina85.html http://gela.sicilia-cl.info/pagina90.htmlhttp://gela.sicilia-cl.net/pagina51.html http://bompensiere.sicilia-cl.org/pagina02.html" target="_blank">http://niscemi.sicilia-cl.org/pagina72.html">http://bompensiere.sicilia-cl.org/pagina02.html http://santa-caterina-villarmosa.sicilia-cl.org/pagina09.htmlhttp://borgo-petilia.sicilia-cl.org/pagina94.html http://mussomeli.sicilia-cl.com/pagina41.html" target="_blank">http://trabia-miniere.sicilia-cl.net/pagina54.html">http://mussomeli.sicilia-cl.com/pagina41.html http://mussomeli.sicilia-cl.com/pagina21.htmlhttp://sommatino.sicilia-cl.info/pagina47.html http://serradifalco.sicilia-cl.com/pagina56.html" target="_blank">http://sutera.sicilia-cl.net/pagina36.html">http://serradifalco.sicilia-cl.com/pagina56.html http://acquaviva-platani.sicilia-cl.org/pagina34.htmlhttp://resuttano.sicilia-cl.info/pagina99.html http://riesi.sicilia-cl.com/pagina60.html" target="_blank">http://acquaviva-platani.sicilia-cl.org/pagina99.html">http://riesi.sicilia-cl.com/pagina60.html http://acquaviva-platani.sicilia-cl.info/pagina03.htmlhttp://riesi.sicilia-cl.net/pagina35.html http://marianopoli.sicilia-cl.org/pagina09.html" target="_blank">http://gela.sicilia-cl.info/pagina26.html">http://marianopoli.sicilia-cl.org/pagina09.html http://serradifalco.sicilia-cl.net/pagina01.htmlhttp://polizzello.sicilia-cl.com/pagina62.html http://delia.sicilia-cl.org/pagina65.html" target="_blank">http://bompensiere.sicilia-cl.org/pagina18.html">http://delia.sicilia-cl.org/pagina65.html http://sutera.sicilia-cl.info/pagina86.htmlhttp://san-cataldo.sicilia-cl.com/pagina75.html http://mazzarino.sicilia-cl.com/pagina33.html" target="_blank">http://resuttano.sicilia-cl.info/pagina53.html">http://mazzarino.sicilia-cl.com/pagina33.html http://gela.sicilia-cl.net/pagina60.htmlhttp://niscemi.sicilia-cl.net/pagina88.html http://san-cataldo.sicilia-cl.com/pagina39.html" target="_blank">http://riesi.sicilia-cl.net/pagina04.html">http://san-cataldo.sicilia-cl.com/pagina39.html http://santa-caterina-villarmosa.sicilia-cl.net/pagina34.htmlhttp://santa-caterina-villarmosa.sicilia-cl.com/pagina45.html http://montedoro.sicilia-cl.com/pagina09.html" target="_blank">http://milena.sicilia-cl.org/pagina46.html">http://montedoro.sicilia-cl.com/pagina09.html http://vallelunga-pratameno.sicilia-cl.net/pagina58.html

Gepost door: Rasheed | 15-09-06

Lucas http://carlsbro.dacarviaggi.com/scuola-specializzazione-medicina.html [url]http://gassate.dacarviaggi.com/ufficio-vittorio-veneto.html[/url] case" target="_blank">http://sonico.dabitonto.net/piscina-promotion.html">case in affitto san pietro infine nico desideriohttp://erotic.dabitonto.net/cartuccia-stampante-epson.html [url]http://mattinata.dacarviaggi.com/about-blank.html[/url] libri" target="_blank">http://cassago.dacarviaggi.com/ave-maria.html">libri e manuali di edilizia scolastica rolex quotazionihttp://celle.dabitonto.net/nokia.html [url]http://importazione.dacarviaggi.com/bovaro-del-bernese.html[/url] lotteria" target="_blank">http://letargo.dacarviaggi.com/duplicazione-cd-milano.html">lotteria italia vacanza a valenciahttp://vigliatore.dabitonto.net/intimo-bambino.html [url]http://rubiana.dacarviaggi.com/linea-aerea.html[/url] tirreno" target="_blank">http://spring.dabitonto.net/south-park.html">tirreno cronaca livorno portabagaglihttp://calende.dacarviaggi.com/morgana.html [url]http://babele.dacarviaggi.com/ricerca-libri.html[/url] luca" target="_blank">http://portovenere.dacarviaggi.com/hotel-economico-dublino.html">luca pollastri la clinica della vergognahttp://babele.dacarviaggi.com/annuncio-lavoro-biellese.html [url]http://cascone.dabitonto.net/elba-residence.html[/url] annuncio" target="_blank">http://quargnento.dabitonto.net/affitto-vacanza-week.html">annuncio moto basilicata centro per l impiego pontederahttp://baionette.dabitonto.net/assicurazione-salzburg.html [url]http://tonara.dacarviaggi.com/finanziaria.html[/url] cucina" target="_blank">http://bouledogue.dabitonto.net/fascista.html">cucina lofra forno elettrico lastminute girasolehttp://roreto.dacarviaggi.com/consulenza-informatica.html [url]http://barunissa.dabitonto.net/tesina-d-esame.html[/url] australia" target="_blank">http://letargo.dacarviaggi.com/hotel-toronto.html">australia foto alloggio arezzohttp://antimicotici.dabitonto.net/web-cam-spazio.html [url]http://birillo.dabitonto.net/microsoft-excel.html[/url] cascina" target="_blank">http://finconsumo.dabitonto.net/comune-forli.html">cascina san nazario libro usato gorizia

Gepost door: Vicente | 16-09-06

De commentaren zijn gesloten.