11-08-05

Vive La Fête (Lokerse Feesten, 08 Aug.)

Vive La Fête is voor mij eigenlijk een “acquired taste”. Els Pynoo is nu eenmaal geen groot zangtalent en, toen ik hen voor het eerst aan het werk zag op de Gentse Feesten, vond ik het toch een beetje moeilijk om het sexy over en weer gehuppel en krols gekrijs van de blonde stoot au sérieux te nemen.

De genialiteit van Vive La Fête is eigenlijk pas onlangs tot me doorgedrongen, bij het horen van “Jaloux”:

je fais ce que je veux

ce n'est pas vraiment beaucoup

je chante comme je chante

c'est tout en français

parce que j'aime la langue

mais ce n'est pas parfait

 

Kortom, Vive La Fête hoeft helemaal niet au sérieux genomen te worden, ze zijn eigenzinnig, willen hun eigen ding doen en zich op die manier amuseren en het publiek een fijne tijd bezorgen. De eigen sound die ze daarbij ontwikkelden werd “kitsch pop” gedoopt en iedereen die hen eens bezig ziet, begrijpt al snel waarom. De prettig gestoorde Els Pynoo en Danny Mommens zorgen met hun Vive La Fête voor een zoele wind in de Belgische muziekscene.

Het publiek een fijne tijd bezorgen, dat deden ze ook in Lokeren. Bij het eerste nummer ging de zang behoorlijk de mist in, maar dat kan ook aan de akoestiek gelegen hebben achteraan het plein. Toen we meer naar voren gingen, klonk de zang al stukken beter.

In haar goudachtige tijgerbloes sprong de kortgerokte Pynoo energiek het podium rond en zorgde zo voor de nodige visuele “kitsch”, hoewel ik eigenlijk te ver stond om goed te kunnen volgen wat er op het podium gebeurde. Bovendien heb ik wel wat beters te doen dan naar het podium te staren, want het zou voor mij een ware marteling zijn als ik op deze aanstekelijke electro-synth-pop zou moeten blijven stilstaan.

Het publiek in de voorste regionen ging ongetwijfeld volop uit de bol, maar ter hoogte van de PA aan de zijkant van het plein, waar wij stonden, was de sfeer jammer genoeg minder uitbundig. Pas tijdens de bisnummers “ça plane pour moi” en “Banana split” leek het hele plein een beetje los te komen, maar tegen dan moest de prettig gestoorde uitbundigheid van Vive La Fête plaats ruimen voor het duistere en mysterieuze van de Sisters of Mercy.

 

 

 

Setlist

1. Nuit blanche – 2. Mon dieu - 3. Hot shot – 4. Schwartzkopf – 5. Machine Sublime – 6. Petite putain???  – 7. La vérité – 8. Liberté – 9. Assez – 10. Maquillage – 11. Jaloux – 12. Noir désir – 13.  ???

Bis: 14. Ca plane pour moi – 15. 2005 – 16. Banana split


Lees het verslag en bekijk de foto's op Cutting Edge.

17:41 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.