31-10-05

Pictures Terra Gotha (Vlissingen, 29 oct. 2005)

Photo albums of Terra Gotha online:
Zadera
Swarf
Angels & Agony
Funker Vogt
Clan Of Xymox 
 
Pictures by Butterflydance.
 
Crazy bunch, those Dutch people! Terra Gotha's organiser Wim De Nooyer throwing a party with Angels & Agony and a girl from the audience.

13:38 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

28-10-05

Pictures tryout Front 242 (Aarschot, 27 Oct. 2005)

Album online at http://www.ad-mortem-festinamus.com/albums/Front242Aarsch....
The pictures aren't really masterpieces though: there was too little light and I'm too stubborn to use a flashlight!

18:22 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (210) |  Facebook |

24-10-05

Pictures Haggard (Theatrium, 23 Oct 2005)

Pictures of Haggard now online at http://www.ad-mortem-festinamus.com/albums/Haggard/index.....
 
Pictures by Jeronimo & Aisling.

Click here to see the setlist

02:00 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

17-10-05

Zwart Werk (JH The Nooddle, Beernem, 15 Oct. 2005)

Op 15 oktober was het weer zo ver! Eén keer per jaar maakt JH The Nooddle werk van 'Zwart Werk', een gothic-EBM-electrofestival dat dit jaar aan zijn vijfde editie toe was. Het programma was op zijn minst gevarieerd te noemen.
20 Miles as the Wolf Runs mocht de spits afbijten. Dit wolvenduo bestaat uit keyboardspeler Filip Coussement, die de muziek componeert, en zangeres Anouschka Defraeye, aan wier creatieve geest de lyrics ontspruiten. Ze brengen een genre dat moeilijk te omschrijven valt: een krachtige hoge vrouwenstem op een bedje van eigenzinnige speed-electro. Zangeres Anouschka was ondanks –of misschien net dankzij- haar zenuwen ontzettend goed bij stem en heeft indruk gemaakt. De muziek van 20 Miles is misschien niet altijd even toegankelijk, maar de refreinen van nummers als 'Let' en 'The Great Awakening' zitten in geen tijd in je hoofd gebeiteld. Na hun optreden vlogen de demo-cd’tjes in ieder geval de deur uit.
Daarna was het de beurt aan Crossvaults, een op metal geïnspireerde band waarin de drummer van Heyaeb zijn drumsticks inruilt voor een micro(en mega-)foon. Hij wordt hierin bijgestaan door Emelie, de verleidelijk dansende co-zangeres. Emelie was meteen ook de laatste vertegenwoordigster van het sterke geslacht (een beetje feministische propaganda tussendoor kan nooit kwaad ;-) ) op deze festivalavond. Leadzanger Tony is een meester in het bespelen van het publiek en ook op muzikaal vlak wist Crossvaults me te boeien. Ze verleidden me bijna tot wild geheadbang, o nostalgie, maar aangezien dat misschien een beetje vreemd is voor een bijna 28-jarige dame beperkte ik me tot een enthousiast hoofdgeknik.
Na Crossvaults was het dan weer tijd voor een heel ander genre: new wave pur sang. The Dead Poets bewezen dat ze meer zijn dan een simpel cafébandje. De sfeer zat er vooral goed in tijdens covers als Shadowplay, Is Vic there?, Alice en Deathwish. Een beetje onterecht, vond ik, want ook hun eigen nummers vind ik behoorlijk meeslepend (ik was dan ook die deerne die de hele tijd vooraan stond te dansen, naast die twee doorgewinterde new wavers die helemaal uit de bol gingen). Geen verkleedbal, geen freakshow, geen kapsones; deze poëtische zielen weten wat de essentie is: de muziek.
Datzelfde geldt overigens voor Heyaeb. Zij waren er al eens bij op de eerste editie van Zwart Werk en mochten wegens groot succes het jaar nadien opnieuw aantreden. Na twee jaren van stilte op het Heyaeb-front bleek het publiek hen nog steeds op handen te dragen. “Electro van internationaal niveau,” was een van de commentaren die ik achteraf opving. Anderen vinden hun muziek dan weer te gepolijst. Ieder zijn mening natuurlijk, maar ik heb in ieder geval van hun concert genoten.
Na Heyaeb werd met Dive het zware industrial/EBM-geschut bovengehaald. Mijn hongerige maag had toen echter een date met de intussen waarschijnlijk legendarische pita-man in onkruidverdelgerspak… Toegegeven, de man bereidt zijn pita’s met zoveel zorg en liefde dat het bijna aandoenlijk is. Hij neemt er dan ook ruimschoots de tijd voor … o wee, als je pas de derde in de rij bent. Dive gemist dus, maar aan de rood aangelopen hoofden en stomende lijven te zien heeft Dirk Ivens het publiek tot uitputtens toe aan het dansen gebracht.
En dan volgde nog meer EBM-geweld van Fixmer-McCarthy. Het publiek ging massaal uit de bol op de dreunende beats van Terence Fixmer gecombineerd met de kort en krachtig gescandeerde lyrics van Ex-Nitzer Ebb leadzanger Douglas McCarthy. Techno meets EBM: de spieren worden losgegooid, de lichaamstemperaturen gaan massaal de hoogte in en voor vrouwen met hakschoenen worden de pijnlijke voeten steeds ondraaglijker. Een behoorlijke energiebom dus. Meer van dat kan je meemaken op 12 november tijdens I love Techno, maar waar ik vooral al naar uitkijk is een volgende editie van het gezellige Zwart Werk-festival.
 
You can access the photo albums of 20 Miles as the Wolf Runs, Crossvaults, The Dead Poets, Heyaeb, Dive and Fixmer/McCarthy now via http://www.ad-mortem-festinamus.com/albums/Zwartwerk/inde...
 
All pics by Butterflydance. (Thanx!)

Pictures of 20 Miles as the Wolf Runs are online at http://www.20miles.be.
More pictures of Zwart Werk can be found at http://www.greyoldmen.com.

01:18 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

13-10-05

Fototentoonstelling “Persoonsbeschrijving”

Marie Jeanne Smets, een van mijn favoriete amateurfotografes, stelt tentoon in het administratief centrum/de bibliotheek van Kortenberg van 15 oktober t.e.m. 18 november 2005.

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 14 oktober om 20 u.

De aankondiging lees je hier.

 

Wie een voorsmaakje wil, kan een kijkje nemen op:

Ik wil deze expo in geen geval missen!

 

 

Update:

Ik was er bij op de opening van de tentoonstelling en ik kan jullie verzekeren dat het zeker de moeite loont om naar Kortenberg te gaan.

Er zijn niet minder dan 60 foto's te zien, verspreid over vier verdiepingen. Op het gelijkvloers hangen foto's in het kader van de bibliotheekweek. Op de verdiepingen kunnen jullie de foto's bewonderen waar jullie er wel een aantal van zullen herkennen als jullie al eens gegrasduind hebben in MJ Smet's vierkant fotodagboek of website.

Het spreekt voor zich de foto's op de tentoonstelling door hun tastbaarheid nog meer bewondering, verwondering en ontroering opwekken.

Een kroon op het werk van deze fotografe dus.

En als je op een zaterdagmorgen een bezoekje brengt, dan kan je de fotografe misschien zelf wel een aantal geheimen ontfutselen. Een aanrader!

 

 

 

 

 

 


15:06 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Update

Het is een schande …dat er hier de laatste tijd niets meer gebeurt! Ik weet het, mea culpa!

 

Ik heb wel degelijk het concert van Elusive en The Mission gezien in de Vaartkapoen op 27 september, maar –helaas– ik vrees dat ik te kampen heb met writer’s block.

Bovendien was ik teleurgesteld omdat het niet toegelaten was om foto’s te nemen. Butterflydance had nochtans tot twee keer toe per mail gevraagd of fotograferen toegelaten was, maar ze verwaardigden zich niet hem te antwoorden.

Het concert van The Mission was trouwens stérk, veel energieker dan ik had gedacht, afgaande op de rustige nummers die ik van deze band kende. Het voorprogramma van Elusive, een van mijn favoriete bands uit het verre Noorwegen, daarentegen kon het niveau van op The Invitation niet evenaren. Slecht geluid, weinig toenadering tot het publiek en vooral… veel te kort! Elusive’s moment of glory duurde exact 28 minuten, wat gelijk staat met vijf nummers… Zonde!

 

Wat heb ik dan zoal uitgespookt tijdens die maanden van stilte? Wel, ik ga het natuurlijk niet allemaal aan jullie neus hangen, maar een van de zaken waar ik me mee beziggehouden heb, wil ik toch graag aan jullie voorstellen: een website voor 20 Miles as the Wolf Runs.

Het resultaat kunnen jullie zien op http://www.20miles.be.

En laat me jullie er bij deze aan herinneren dat 20 Miles jullie allemaal op zaterdag 15 oktober om 18u30 verwacht in Beernem waar ze het Zwart Werk-festival zullen openen.
Andere namen op de affiche zijn Crossvaults, The Dead Poets, Heyaeb, Dive en Fixmer/McCarthy. Don't miss it!

Het Zwart Werk-festival zal in ieder geval het startschot zijn voor een aantal drukke concertmaanden en hopelijk verdwijnt mijn writer's block, zodat ik jullie ervan op de hoogte kan houden op AMF!


14:40 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |