26-04-06

The Sisters of Mercy (AB, 22 April)

Op de zesde rij staan en nauwelijks een glimp opvangen van je idool; dit moet wel een concert van the Sisters of Mercy zijn. Veel rook, maar te weinig vuur, dat was afgelopen zaterdag helaas zo een beetje mijn conclusie in de uitverkochte AB.
Vorig jaar hadden The Sisters of Mercy me nochtans tot twee maal toe weten te verrassen: op de Lokerse Feesten (het makke publiek buiten beschouwing gelaten) en enkele dagen later op het Duitse M’Era Luna festival. Toegegeven, toen was ik er met hele lage verwachtingen naartoe getrokken en met een torenhoog vooroordeel over Eldritchs vocale capaciteiten dat ik me gevormd had op basis van rommelige bootlegs en een tegenvallend concert in de Brielpoort. Het zangtalent van Eldritch bleek helemaal niet zo beroerd en ik was vooral onder de indruk van de “power” van de band. Die drive leek deze keer echter ver te zoeken, vooral dan bij de zwijgzame frontman.
Het concert begon zwakjes -en vooral stil- met “Crash & burn”. Nog een geluk dat de rookspuiende machines het begin van het concert inluidden, anders zou het publiek ongetwijfeld gedacht hebben dat de AB-crew eindelijk het ska-cd’tje –waarmee ze ons eerder ook al gekweld hadden op het Bauhaus-concert– ingeruild had voor een of andere Sisters-bootleg. Niet dus! Met het geluid zou het de eerste helft van het concert niet echt goed komen en Eldritchs (gebrek aan) articulatie doet daar ook niet veel goed aan. De setlist daarentegen was lang niet slecht. Na “Crash & Burn” werden we meteen getrakteerd op enkele songs uit “Vision thing”: het meeslepende “Ribbons”, gevolgd door “Doctor Jeep/Detonation boulevard” en het prachtige “When you don’t see me”… I don’t exist when you don’t see me. I don’t exist when you’re not here. What the eye don’t see won’t break the heart. Daarna kwam er alweer een pareltje, maar dan uit Floodland: Flood I. Genoeg materie voor kippenvel dus, maar helaas bleef dat uit, omdat Eldritch deze keer wel in een erg introverte bui was en bijzonder weinig bezieling uitstraalde. Nu ja, zijn gebrek aan enthousiasme werd wel ruimschoots gecompenseerd door dat van zijn grote schare fans. Hoe meer the Sisters of Mercy zich achter een rookgordijn verschuilen, hoe meer sommige fans zich –misschien ook onder het motto “I don’t exist when you don’t see me”?– aan hun idolen willen openbaren. Toen enkele jongedames, de ene al wat indrukwekkender gedecolleteerd dan de andere, de vaste grond onder hun voeten inruilden tegen een paar stevige schouders om er al wiegend naar Eldritch te zitten smachten, waande ik me bijna op een Clouseau-concert.
Gelukkig bracht de eeuwige die-hard fan met indrukwekkende Sisters-tattoos, die molenwiekend op iemands schouders stond en fungeerde als Eldritchs souffleur, me al snel terug bij de realiteit. Mij onbekende nummers zoals “We are the same, Susanne”, “Giving ground” en “Summer” kenden voor hem geen geheimen, maar voor mij was het vooral wachten op “Dominion/Mother Russia”, een nummer dat eindelijk ook door de rest van de zaal luidkeels meegebruld kon worden.  Daarna kreeg het publiek weer een rustmoment met “Slept” om dan opnieuw los te barsten bij “Alice” en “Anaconda”. Het concert naderde zijn einde: na “Romeo down” en “Neverland” werd de set afgesloten met “This Corrosion”, waarbij het publiek helemaal uit de bol ging (en waarbij een stomdronken waggelende headbanger het nodig achtte om een beker bier over enkele omstaanders te kieperen). Op het einde van de set sprak Eldritch (als je goed luisterde) zijn eerste woorden van de avond -thank you- voor hij het podium verliet.
Het eerste bisnummer werd het rustige “Something fast”, een meezinger die me dan toch bijna kippenvel bezorgde (ondanks verdere perikelen met de headbangende onverlaat). Gelukkig kon ik mijn frustratie op een onschuldige manier katalyseren tijdens het stevige “Lucretia, my reflection” vooraleer the Sisters of Mercy alweer in de coulissen verdwenen. Als tweede bis kregen we het energieke instrumentale “Top nite out” en dan viel het doek definitief met “Temple of love”, zij het in een niet zo geslaagde versie. Geen songs uit het magistrale “First & Last & Always” dus, zelfs niet de titelsong... Altijd een heikel punt op concerten van the Sisters of Mercy.
Conclusie: veel rook, maar het is vooral het publiek dat voor het vuur zorgde. Hopelijk neemt Eldritch revanche tijdens het extra AB-concert op 11 mei.

00:00 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

17-04-06

Free Omnia gig in Brussels on 6 May 2006

Come and see the pagan folk band Omnia live in Brussels!

 

Where?

The Berlaymont building (EU HQ),

Roundabout Schuman,

1040 Brussels

(Metro: Schuman)

 

When?

Saturday 6 May, 2006, 16h00

 

Who?

OMNIA’s music is based on traditional music from across Europe.  Their unique blend of powerful and emotional music, an energetic stage show and, most importantly, great sense of humour, has been causing quite a stir in Holland, Germany and much further afield.  The lyrics - sung in English, Gaelic, Latin, German, Breton and Finnish(!) -   evoke an ancient world of nature and pagan religion that continues to exist and inspire today.

 

The Celts are gathering... All you fans of pagan, celtic, folk, medieval or gothic music, don’t miss this opportunity!

Pic: Omnia on a previous occasion in Brussels @ La Samaritaine.

12:30 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-04-06

Sengir, Gothminister & Theatre of Tragedy (Arena van Vletingen, 8 April 2006)

The photo albums of Sengir, Gothminister and Theatre of Tragedy have been published on http://www.ad-mortem-festinamus.com.

Click the pics below to have a look:

  

 

En uiteraard liet CMS zich weer volledig gaan in zijn review op Gent.blogt!

12:18 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (1323) |  Facebook |

01-04-06

Photo shoot with 20 Miles as the Wolf Runs

I did a photo shoot with 20 Miles as the Wolf Runs at the Port of Ghent.
A big thank you to the models; I hope they enjoyed themselves as much as I did! And of course, I hope you'll all like the result. You are about to find out here...

00:37 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (236) |  Facebook |