08-02-07

Elektrisch! Festival Tour (Krefeld, 27 januari 2007)

"What I see is what you get...", but, unfortunately, if I see nothing, you don't get much either! Sorry about that! I finally updated the list of concerts, that's a start!

And, I'd like to present another review to you. It's a Dutch review of Mesh's concert in Krefeld (Germany) on 27 January written by Jessica. Thanks Jess for sharing this review and playlist with us!

 

Elektrisch! Festival Tour (Krefeld, 27 januari 2007)

Allereerst was het de beurt aan “Mechanical Cabaret”, bestaande uit twee keyboarders en een geflipte zanger. Muzikaal niet slecht voor wie van electro houdt, maar de stem vond ik niet zo fantastisch. De zanger was ook nogal vol van zichzelf, wat de pret een beetje bedierf. Ze hadden wel een schare fans bij, die de nodige aandacht kregen, zelfs van dichtbij. Jas en hemdje (mét glitters!) gingen uit, wat niet bepaald onaangenaam was.

Daarna kwam “Purwin”, een Duitse formatie die zeer moeilijk te catalogeren valt. Gaande van redelijke EBM/techno tot echte Duitse schlagers, het ene nummer al beter geslaagd dan het andere. Hij trok niet alleen zijn hemd uit, maar ook sokken en schoenen... Ik wist niet goed wat ik ervan moest denken, maar die gekke Duitsers waren er weg van!

“X-Perience” kunnen we zonder twijfel de ontdekking van de avond noemen. EBM-combinatie van 2 keyboards, 1 gitaar en een vrouwelijke stem. Zelf heb ik er echt van genoten, een aangename verassing.

En dan eindelijk “Mesh”. Wat een geslaagd concert! Een goede combinatie van oude nummers (zoals “Self healing lie”, “People like me”, “Little missile”, “Friends like these”) en nummers van de laatse cd, die ze zo goed als volledig gespeeld hebben. Alle begeleid door passende videobeelden ( bij “I can imagine how it hurts” werden er beelden getoond van kinderen in ontwikkelingslanden). Zoals gewoonlijk werden alle nummers ook in een live-versie gegoten, iets harder dan de cd-versie, wat natuurlijk een extra dimensie gaf aan het optreden. Zanger Mark bleef hierbij zijn gewone, sympathieke zelf, natuurlijk mét muts. Als bisnummers volgden “Firefly”, “Confined” en ‘It scares me”. En jawel, ze werden een 2de maal teruggeroepen en speelden nog “From this height”, in de zalige lange versie. Zo werden alle verwachtingen ingelost, in een magnifiek 2 uur-durend dansfestijn!

 

Verslag door Jessica

 

Click here to see Mesh's playlist.

 

22:28 Gepost door Aisling in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.