13-07-04

Two tickets for Dour on 16 July for sale

The funeral of my friend's held on the 16th of July. Consequently, I'm selling 2 tickets for Dour on 16 July, the day on which Boo!, Oi Va Voi and London After Midnight are scheduled. The tickets cost 34 EUR each. I'll sell them for 30 EUR each. If you're interested send me an e-mail. It would be nice if you could pick up the tickets either in Ghent or in Brussels near Centraal station.
Thanks.

00:27 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-07-04

Coming soon

Review of James Brown at Rock Zottegem
Review and pics of Front 242 at Rock Zottegem
Announcement of 20 Miles as the Wolf Runs, including track
Second part of my review of Beleuvenissen
And, hopefully, a review of Metallica and Muse, but meanwhile it's so long ago that I hardly can remember.
 
I wish I had 4 hands and 7 brains...
For the moment the circumstances are a bit difficult too.

16:11 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

11-07-04

In rememberance of a friend

I've just heard that a friend of mine has ended his life. I'd like to dedicate this piece of music to him. It's a mourning song by the folk band Doolin 
He liked folk music. Thanks to him I discovered bands such as Garmarna, Altan and even the gothic band Dead Can Dance.
I hope he has found the peace and quiet he was longing for.
 
We will miss you.
 

12:47 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Verslag van de mini-meet op Beleuvenissen folk op 9 juli 2004

Aiaiai, mijn medebloggertjes zijn vlugger dan hun schaduw als het erop aankomt om een verslagje van de mini-meet de cyber-ether in te sturen. Intussen zit ik nog met een achterstand van drie Werchterverslagen en had ik al lang in Zottegem aan het rocken moeten zijn (Nu ja, rocken op James Brown?).

Maar ik wil de bloggersgemeenschap niet langer op hete kolen laten zitten. Hier is mijn versie van de feiten: uit de mond van de Duistere Donderfee die met haar toverstafje her en der prikjes uitdeelt. Maar waarom gelooft niemand haar, wanneer ze zegt dat die prikjes goed bedoeld zijn?

Mijn verhaal begint in Brussel alwaar ik op slinkse wijze al met CMS afgesproken had om samen de trein naar Leuven te nemen, zodat we al ruimschoots de tijd kregen om over koetjes en kalfjes te keuvelen. Koetjes zijn namelijk zijn specialiteit, you know! (naast “eten” natuurlijk, maar dat is jullie waarschijnlijk ook al enigszins in het oog gesprongen de laatste tijd).  Eenmaal in Leuven stapten we gezwind naar zijn kot om er wat spullen achter te laten. Wisten jullie trouwens dat CMS zijn stapsnelheid omgekeerd evenredig is met zijn beenlengte? Daarna haastten we ons terug naar het stationsplein om eventueel reeds vroeg aanwezige bloggertjes uit hun nieuwsgierigheid te gaan verlossen. En ja hoor, daar stond iemand die verdacht veel leek op het bontkleurige hippie-achtige meisje dat vroeger nog op Kuusou haar designtje geprijkt heeft, inclusief gele broek! Kuusoutje zal zich het eerste moment wel koortsachtig hebben zitten af te vragen wie die twee zonderlingen nu wel waren, maar we hebben ons natuurlijk snel geopenbaard. Daarna was het nog bang afwachten op de komst van andere bloggertjes. Ze zouden ons toch niet in de steek gelaten hebben? Toen we dan reikhalzend uitkeken naar de zoevende ster (Twinkeltje!) werden we plotsklaps in de rug aangevallen door Karel. Het hoedje dat ik me schrok, verscheen terstond op Karels hoofd! Ik ben dan ook de boze toverfee, niet waar?

Na nog enkele minuten gedraal werd de hoop op nog meer volk overschaduwd door een donkere wolk en besloten we richting Quo Vadis te vertrekken om daar de hongerigen onder ons te spijzen. Waarom zie ik CMS nu plots blozen? Daar hebben we gezellig getafeld en gekeuveld en blijkbaar heb ik al snel mijn reputatie eer aangedaan. De spaghetti was van een zodanige omvang dat ik met schaamrood op de wangen een halve portie moest overlaten. Of was mijn maag misschien niet in orde wegens het te lang vertoeven in een klotsend zeemansmilieu? Dat zou misschien ook verklaren waarom CMS forfait moest geven, al denk ik dat die halve pot olijfolie die hij over zijn pizza uitgoot, er ook wel voor iets tussen zal gezeten hebben! Met mij kan je in ieder geval nooit twee keer naar hetzelfde restaurant gaan, daar zorg ik altijd wel voor!

Dan was het tijd om de parkeerschijf van een niet nader genoemd lid van dit olijke vijftal te gaan verzetten en onderweg deze mini-meet op gevoelige plaat vast te leggen. Er moesten in ieder geval bewijzen van zijn, maar die bewijzen mochten ook niet alles onthullen! Daarom besloten we maar onze kontjes te laten vereeuwigen, kwestie van de spanning er nog wat in te houden. Voor iedereen die wil weten hoe we eruit zien heb ik maar één boodschap… kom gewoon naar de volgende mini-meet!

 12:37 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Ranarim

Daarna begon het muzikale gedeelte van de avond. Eerst hielden we halt bij de Zweedse folkgroep Ranarim. Twee blonde in het wit geklede zangeresjes met een ferme stem, maar ik werd er niet zo wild van. Hoewel ik dol ben op Garmarna, moet ik toegeven dat Zweedse folk niet altijd zo supertoegankelijk is. Bovendien had ik toch het gevoel dat het geluid niet zo optimaal was.


12:36 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Trio Trad

Vervolgens vatten we als echte groupies post voor het schattige mini-podium waar Trio Trad zou optreden. Twee violen en een accordeon, Walen die de moeite doen om een woordje Nederlands te spreken en die bovendien nog gevoel voor humor blijken te hebben ook… het kon niet stuk! Ik kocht dan ook onverwijld een cd en vergat verdorie toch wel een handtekening te vragen zeker!

Dan waren we aanbeland bij het hoogtepunt van de avond… het optreden van Urban Trad.

Maar jullie weten dat ik er graag de spanning in hou, dus oogjes dicht en snaveltjes toe. Morgen krijgen jullie de rest van het verhaal! (ben ik nu weer gemeen?)


12:36 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-07-04

Urban Trad

Zo, waar waren we? Het optreden van Urban Trad, dus. Net voor de start van het optreden baanden we ons een weg doorheen de talrijk opgekomen massa om een plaatsje te veroveren in de voorste regionen, zo ongeveer net achter de lading gillende tienermeiden (dat er ook nog gillende twintigers bestaan zal later nog aan bod komen, denk ik). Het plein was echt wel volgelopen, maar toch was het er comfortabel vertoeven. Een mens had nog ruimschoots ademruimte en bewegingsvrijheid, een echte luxe in vergelijking met de sardienachtige toestanden tijdens sommige concerten op Werchter! We waren net op tijd. Het eerste nummer was alvast een instrumentaal nummer dat mij al helemaal in de mood bracht (ik zal veiligheidshalve de rol van Yves Barbieux z’n fluit van daar maar niet bij vermelden zeker?). Gedurende enkele, afwisselend up-tempo en rustige nummertjes vertoefde ik in hogere sferen, tot ik plots ontwaakte en oog in oog stond met gezonnebrilde groepsleden die hun wijsvinger schuinsgewijs in de lucht staken. Het opzet daarvan werd al gauw duidelijk toen de eerste tonen van de disco-intro van “Get reel” weerklonken. Het Leuvense publiek liet zich gewillig verleiden tot deze disco-moves, maar het is hen vergeven, Urban Trad is dan ook behoorlijk onweerstaanbaar. Wisten jullie trouwens dat CMS linkshandig is? Ik kon mijn lachsalvo bijna niet bedwingen toen ik honderden rechterwijsvingers de lucht zag ingaan, terwijl CMS zijn linkerhand de hoogte inschoot! Dit brengt me trouwens bij een interessante theorie, die zeker nog het onderzoeken waard is: volgens mij is er een verband tussen linkshandigheid en taalvaardigheid. Echt waar, in mijn klas bij de vertalers-tolken was het percentage linkshandigen echt beduidend hoger dan normaal en het waren ‘toevallig’ ook allemaal de beste vertalers! Nu ja, dan moeten we ook eens gaan onderzoeken of er ergens een ander verband bestaat dat dan weer CMS zijn hardnekkige tikfouten kan verklaren… Wisten jullie ook dat Twinkeltje, net als ik, een echt dansbeest is? Een heel optreden lang stonden we lustig te dansen achter CMS z’n torso. Ik hoop dat de luchtverplaatsingen die we daarbij veroorzaakten hem niet te veel gehinderd hebben, want zelfs Kuusou en Karel die vóór hem stonden leken erdoor heen en weer te wiegen.

Na het disco-intermezzo, was het de beurt aan “Sanomi”, het songfestivalnummer dat had moeten winnen, hoewel het lang niet mijn favoriete Urban Trad-nummer is. Daarna kregen we als verrassing een voorsmaakje van de nieuwe cd, waarin Yves Barbieux de fluit inruilt voor een soort rap-gewauwel. Ik weet niet of het aan het geluid lag of dat het gewoon mijn ding niet zo is, maar in ieder geval begon ook de hemel te protesteren tijdens deze song, die passend “l’air” gedoopt was. Gelukkig was het een heel lieflijk regentje, een dwarrelende regen die eerder als een streling over ons heen gleed, zonder al te veel nattigheid achter te laten. Vervolgens kwam de tweede verrassing op het podium: de enthousiaste Galicische meiden van Ialma, met hun stemmen die door merg en been gaan! Na afloop van ieder nummer probeerde ik hun stemgeluid te evenaren. Verrassend genoeg heeft CMS daar nog net geen blijvende gehoorschade aan overgehouden. Ze maakten nummers als “La Belle Jig” en “Vodka time” in ieder geval tot onvergetelijke momenten. Voor we het wisten was het concert voorbij. Toen kwamen Karel en Kuusou nog eens af met het droevige nieuws dat ze ons al zo vroeg zouden verlaten. We zijn ons verdriet dan maar gaan verdrinken in café De Blauwe Schuit. Het werd een gezellige after-babbel. Iedereen was het er roerend over eens: het was goed geweest. Het moment voor het afscheid naderde. Terwijl dat het arme Twinkeltje met de fiets huiswaarts moest keren, had ik het voorrecht om nog meer dan een uurtje in CMS gezelschap te mogen vertoeven in de wagen op weg naar Gent. Daar vertelde ik hem onder andere over mijn plannen om een zelfhulpgroep voor breedsprakerige mensen op te richten. Hij had zijn laatste verhaaltje op een schrijverssite gezet en daar vonden ze dat hij valse spanning opwekte. Ook ik weet wat het is, want elke keer als ik in het Nederlands een artikeltje schrijf in MS Word, begint mijn vervloekte grammaticacontrole al vanaf de eerste zin ostentatief ellenlange gekartelde groene lijnen te zetten, met als toffe mededeling: breedsprakerigheid… Net als nu dus ;-)

19:01 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07-07-04

Mini-blogmeeting Vrijdag 9 juli op Beleuvenissen folk

Werchter is nog maar nauwelijks achter de rug, of ik heb al iets nieuws om naar uit te kijken.

Een aantal Skynetbloggers van op het Blogtipsforum hebben namelijk het plan opgevat om elkaar te ontmoeten op vrijdag 9 juli op Beleuvenissen folk.

 

Wie zal er van de partij zijn?

http://cms.skynetblogs.be/

http://pliske.skynetblogs.be/

http://weefsnitje.skynetblogs.be/

http://karelbrits.skynetblogs.be/

http://twinkeltje.skynetblogs.be

http://kuusou.skynetblogs.be/

 

Wie twijfelt nog?

http://schwung.skynetblogs.be/ (Kom je echt niet? Toeeeeee?)

http://pcdokter.skynetblogs.be/ (*knippert verwachtingsvol met de ogen*)

http://bloodyke.skynetblogs.be/ (Bloodyke, where are you???)

Aan al de forumgangers die niet komen: we zullen jullie missen!

 

Wat staat er op het programma?

Afspraak om 6 uur aan het standbeeld op het stationsplein in Leuven.

Eerst een snelle maar lekkere snack in Quo Vadis en daarna een paar goede folkoptredentjes en verfrissende al dan niet geestesverruimende drankjes in fijn gezelschap.

Voor het programma, klik hier

 

Wil je er ook bij zijn?

Laat iets weten aan iemand van ons of post een berichtje op het blogtipsforum.

 

Ik hoop ook nog Neogeisha tegen het lijf te lopen. Ze is in een vlaag van verveling ook met een Skynetblogje gestart, maar ze denkt er al over om ermee te stoppen. Misschien kunnen we haar nog op andere gedachten brengen? Bovendien heeft ze me beloofd dat ze me zou leren “folk” dansen… ik kijk er al naar uit, zij het met knikkende knieën! ;-p22:52 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

05-07-04

This is the end...

CMS has accomplished his final assignment, and how!!!

Read the dazzling story he wrote at http://cms.skynetblogs.be/.

I will truly miss those assignments, that’s for sure!

CMS, thanks for this terrific prize. I hope I didn’t give you too many nightmares (on the other hand, nightmares can be inspiring too, don't they).
23:55 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

The Cure at Werchter on 1 July 2004

Een mens moet steeds enkele constanten in zijn leven hebben. Bij mij is The Cure er zo eentje. Zij slingeren heen en weer tussen melancholie, dreiging, stevige rock en heerlijke lichtvoetigheid, … een cocktail waar ik me graag aan laaf. Ik moet wel toegeven dat mijn laatste Cure-cd dateert van ’92, maar dat neemt niet weg dat ik geen enkele kans onbenut zal laten om hen ‘live’ te zien. Dit jaar vreesde ik dat ik een beetje verweesd zou zijn tijdens hun optreden, omdat ze net een nieuwe cd uitgebracht hebben die ik nog niet ken, maar mijn vrees bleek ongegrond. Ze speelden in totaal zes nummers uit dat nieuwe album en ik bleek ze live beter te kunnen smaken dan op cd. Ze openden alvast met een nummertje uit de oude doos: “Plainsong” een nummer dat na 15 jaar nog steeds als een koude rilling over mijn rug loopt. Ook oldies als “a night like this”, “Inbetween days”, “Pictures of you” en “Lullaby” passeerden de revue. Anderzijds ontbraken klassiekers zoals “A forest”, “Boys don’t cry” en “Friday I’m in love”, maar ik vermoed dat weinigen daar aanstoot aan namen, want –het moet gezegd– The Cure heeft inmiddels al zodanig veel hits dat ze gewoon niet meer in één playlist geperst kunnen worden. Robert Smith heeft me gewoon weer een heel optreden lang aan zijn lippen gekluisterd (wel ja, onrechtstreeks dan, via het reuzenscherm). Het enige dat ik miste tijdens het optreden was het enthousiasme vanuit het publiek dat bands zoals Metallica, Muse en The Pixies wel te beurt viel. Het zal wel liggen aan het feit dat Cure-liefhebbers zich doorgaans nogal low-profile opstellen zeker? Het zijn stille genieters… Toch vraag ik me af hoe het zou zijn om The Cure eens als afsluiter te zien van een kleinschaliger gothic festival zoals dat van The Invitation. Ik eer de groten der aarde, ook al zijn ze klein van gestalte, maar ik heb het moeilijk om nog langer festivals te eren die duidelijk uit hun voegen barsten …

 

Setlist

1. Plainsong – 2. Before three – 3. Fascination street – 4. The end of the world – 5. A night like this – 6. Inbetween days – 7. Jupiter Crash – 8. Pictures Of You – 9. Lullaby – 10. Alt. end – 11. A Strange Day – 12. Lovesong – 13. Just like heaven – 14. From the edge of the deep green sea – 15. One hundred years – 16. Us or them – 17. Disintegration

Bis: 18. The promise – 19. Going nowhere

 

Pics The Cure

23:46 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Metallica at Werchter on 2 July 2004

 

Setlist

1. Blackened – 2. Fuel – 3. The Four Horsemen – gitaarsolo – 4. Welcome home (Sanatorium) – 5. Frantic – 6. The memory remains – bassolo – 7. No leaf clover – 8. Saint Anger – 9. Sad but true – 10. Creeping death – 11. Battery

 

Bis: 12. Wherever I may roam – Solo Kirk Hammett – 13. Nothing else matters – 14. Master of puppets – 15. One – 16. Enter Sandman

Bis 2: 17. Dyers Eve – 18. Seek and Destroy

 

Pics Metallica
23:39 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Within Temptation at Werchter on 3 July 2004

Setlist

1. Intro – 2. See who I am – 3. Orff – 4. Caged – 5. Ice Queen – 6. Stand my ground – 7. The Promise – 8. Running up that hill – 9. Jane Doe – 10. Mother Earth

 

Pics Within Temptation

23:37 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Daan at Werchter on 3 July 2004

De toetsenist van Daan vloog er onmiddellijk in met “Housewife”, waarna de sfeer er meteen voor heel de set inzat. Housewife – een nummer dat overigens allerminst op mezelf kan slaan – vind ik een van de meest meeslepende elektronische nummers van het ogenblik. Na “Housewife” kregen we Daan eindelijk te zien in een stijlvol wit pak, dat perfect bij zijn imago past. Hij zou best wel wat dictielessen kunnen gebruiken, want uit de bindteksten viel er weinig op te maken, maar dat vonden we niet erg, aangezien hij de tent letterlijk en figuurlijk tot ongekende hoogten wist te brengen.

Toppers als “Victory”, “Bridge Burner”, “Addicted” en “Swedish designer drugs” volgden elkaar op, maar ook tussendoor bleef het publiek feesten. Ik vreesde eerlijk gezegd dat de Marquee het zou begeven telkens wanneer die hele massa bijna tot in de nok van het dak sprong! En dat zelfs zonder dat Daan “Jump, jump” hoefde te roepen… ain’t that something? (Daar kan Wu-tang Clan alvast een puntje aan zuigen)!

 

Setlist

1. Housewife – 2. Convertible chaos – 3. Eternity – 4. Lie – 5. Jamais neutral – 6. Sunchild – 7. Renegade – 8. Victory – 9. Bridge burner – 10. Love – 11. Galaxy –12. Addicted – 13. Swedish designer drugs

 


23:34 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ben Harper at Werchter on 3 July 2004

Tijdens Ben Harper brak de zon voorwaar door de wolken, wat me blijkbaar rode wangetjes opgeleverd bleek te hebben toen ik ’s avonds in de spiegel keek. Het lekkere weertje paste in ieder geval uitstekend bij deze wereldmuziek: een cocktail van funky baslijnen, heerlijke bongoritmes, gecombineerd met een rockende wawa-gitaar! Neen, geen frisse wind, maar wel een exotische en bezielde wind over de weide...

 

Setlist

1. Take my hand – 2. Steal my kisses – 3. Burn one down – 4. Diamonds on the inside – 5. Brown eyed blues – 6. Excuse me Mr. – 7. Temporary remedy – 8. Where could I go – 9. With my own two hands – 10. War

 

Pics Ben Harper
23:31 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Moloko at Werchter on 3 July 2004

Ik had net een heel optreden van Wu-Tang Clan proberen uit te zingen om een goed plaatsje te bemachtigen voor Moloko en Muse, dus mijn verwachtingen waren redelijk hooggespannen. Tussen haakjes, een heel optreden van Wu-tang uitzingen is niet moeilijk hoor: je hoeft enkel op geregelde tijdstippen “moddafukka” of “jump” te dreunen,… maar het figuurlijk uitzingen, dat is weer wat anders!

Toen de gevederde Roisin Murphy op het podium verscheen in een rood, weinig verhullend kleedje en bijpassende panty’s had ze alvast mijn volle aandacht. Ik vond dat Roisin, die blijkbaar bijna even vaak van haarkleur wisselt als van ondergoed, er knap uitzag met haar rode haren. Nog een geluk dat ze tijdens één en hetzelfde optreden noch van haarkleur, noch van ondergoed wisselt, want dat zou nogal een zicht zijn (hoor ik daar boegeroep bij de mannelijke fans?)!

Roisin kronkelde over het podium als een slang, maar, in tegenstelling tot sommige van haar collega’s, hoeft ze dat zeker niet te doen om een gebrek aan zangtalent te verdoezelen.

Ze heeft een schitterende stem die bijna net zo exuberant is als haar persoonlijkheid! De opzwepende hits “The time is now” and “Cannot contain this” kwamen al vrij vroeg in de set. Intussen kon het publiek zich tegoed doen aan de extravaganties van de straffe zangeres, die met allerlei mantels, hoofddeksels en attributen over het podium paradeerde. Sommige reviewers vonden het allemaal niet zo overtuigend en stelden zelfs dat de fans teleurgesteld achterbleven. Wel, ik denk het niet. Mij kan je zelfs geen echte Moloko-fan noemen, maar toch heb ik me geen moment verveeld tijdens dit concert. Alleen al om het erotisch geladen “Pure Pleasure Seeker” eens live te zien, was het de moeite. Dat er tijdens het laatste nummer een technisch probleem was met de keyboards, waardoor Roisin “Sing it back” akoestisch moest improviseren, stelde me ook niet teleur. Integendeel, het bewijst dat ze deze tegenslag op een professionele manier aangepakt heeft, wat alleen maar in haar voordeel pleit!

 

Setlist

1. Familiar Feeling – 2. Come on – 3. The time is now – 4. Cannot contain this – 5. Where is the what if the what is in the why? – 6. Pure pleasure seeker – 7. Forever more – 8. Sing it back

 

Pics Moloko

23:26 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Muse at Werchter on 3 July

Setlist

1. Hysteria – 2. New born – 3. Sing for absolution – 4. Muscle museum – 5. Citizen erased – 6. Interlude – 7. Apocalypse – 8. Ruled by secrecy – 9. Sunburn – 10. Butterflies – 11. Bliss –12. Time is running out – 13. Plug in baby – 14. Stockholm

 

 

Pics Muse

23:25 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Lamb at Werchter on 4 July

Lamb zette zijn set in met het meeslepende instrumentale “Soft Mistake”. Daarna volgden nog twee –voor mij, iets minder toegankelijke– oudere nummers, vooraleer ze tot het bekendere werk overgingen met “Heaven” en “Gabriel”.  

Tijdens “Gabriel” leek de zon even te willen doorbreken, maar ze veranderde op het laatste nippertje van mening. Gelukkig vonden we al meer dan genoeg licht en warmte in de persoon van Louise Robinson die alleen al met haar stralende glimlach en haar knaloranje topje heel de weide wist te verwarmen. Toegegeven, soms werd ze wel wat melig, toen ze bijvoorbeeld vertelde dat het voelde alsof ze “thuisgekomen was” op Werchter, maar hoe kan je dat zo een frêle charmante dame met zo een immense stem en uitstraling in ‘s hemelsnaam kwalijk nemen? In de tweede helft van de set zat de sfeer er goed in en één van de sympathieke heerschappen op het podium deed er nog een schepje bovenop. Hij vroeg aan het publiek of het wilde gaan neerzitten om dan na enkele tellen met zijn allen terug recht te springen. Na dit kunstje werd het publiek beloond met het kippenvelnummer Gorecki. Daarna volgde nog een nieuw nummer, waarna ze afsloten af met het etherische “One”. De band wilde het podium niet verlaten vooraleer ze het lieftallige publiek in alle mogelijke poses gefotografeerd hadden en met de wijze woorden “We had a wicked time” nam Louise afscheid van ons. The pleasure was entirely ours, Louise!

 

Setlist

1. Soft mistake – 2. Gold – 3. All in your hands – 4. Heaven – 5. Gabriel – 6. Till the clouds clear – 7. God bless – 8. Sun – drum intermezzo – 9. Gorecki – 10. Fly – 11. One

 

Pics Lamb


23:21 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

PJ Harvey at Werchter on 4 July 2004

Tijdens PJ Harvey heb ik een rustpauzetje ingelast. Enkel een paar fotootjes getrokken voor de liefhebbers. Iedereen die haar enkele jaren geleden op Torhout gezien had, in haar spannend roze pakje, was waarschijnlijk benieuwd naar haar outfit... die oranje-geel bleek te zijn deze keer.

 

Setlist

1. The life and death of Mr. Bad Mouth – 2. Whores hustle – 3. Who the fuck? – 4. The letter – 5. Dress – 6. EVOL – 7. A perfect day Elise – 8. Victory – 9. Down by the water – 10. Good fortune – 11. Meet ze monstra – 12. Cat on the wall – 13. Harder – 14. Taut – 15. Big exit

 

Pics PJ Harvey
23:19 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Pixies at Werchter on 4 July 2004

The Pixies eindelijk eens live kunnen zien was “the chance of a lifetime”. Ik greep ze en kwam niet bedrogen uit. Al vlak na PJ Harvey vatte iedereen zo dicht mogelijk bij het podium post om hun helden eindelijk (nog) eens te mogen aanschouwen. Al grappend zei ik nog tegen mijn vriend “Ik hoop dat het begint te regenen, dan hebben we lekker veel plaats”, want ooit had ik eens een concert van Frank Black gezien op Pukkelpop in de gietende regen. Mijn onopzettelijke gebeden werden verhoord, maar de fans weken geen voetbreed. Gelukkig was het maar een kortstondig miezerig regentje. Toen “le moment suprême” dan eindelijk aangebroken was, explodeerde de hele weide (gelukkig met minder schadelijke gevolgen dan de gasontploffing op de camping…). Iedereen bleek bijna alle nummers van de Pixies uit volle borst te kunnen meebrullen. Het was niet altijd even esthetisch verantwoord als je achterbuur toevallig weinig zangtalent had, maar toch, de sfeer was “wicked” om het met Lamb’s woorden te zeggen. Naarmate het optreden vorderde, leken zowel Black Francis als Kim Deal er steeds meer plezier in te krijgen en vertoonden ze zowaar af en toe een brede glimlach. En neen, ik denk eigenlijk niet dat dit een glimlach met dollartekentjes in de ogen was. Net zoals het voor ons een enorme kick gaf om hen live te zien, moet het voor hen toch ook wel een kick geven om -wat mij betreft nog steeds terecht- op de handen gedragen te worden!

 

Setlist

1. Bone machine – 2. Broken face – 3. Isla de encanta – 4. Monkey gone – 5. U-mass – 6. Velouria – 7. I bleed – 8. Wave of mutilation – 9. N° 13 baby – 10. Debaser – 11. Gouge away – 12. Tame – 13. Hey – 14. Gigantic – 15. Caribou – 16. In heaven – 17. Where is my mind – 18. Mr. grieves – 19. Here comes your man – 20. Vamos

 

Pics Pixies
23:16 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Placebo at Werchter on 4 July

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het concert van Placebo niet echt in de vuurlinie meegemaakt heb. We zijn naar achteren gegaan omdat we Placebo nog niet zolang geleden in Duitsland gezien hadden als afsluiter op het M’era Luna-festival. Eens je niet meer bij het actieve deel van het publiek staat, is het natuurlijk moeilijk om nog iets van de sfeer te voelen. Ik kan enkel zeggen dat ik de indruk had dat Placebo het publiek heel goed mee had. Het kan ook moeilijk anders, want de ene hit volgde de andere op, wat zelfs Placebo-leken als ik niet koud kon laten. Zelfs vanuit de achterste regionen van de weide leek het een stevig en degelijk concert, en als ik in de kranten lees hoe de meisjes vooraan bij bosjes in zwijm vielen, dan zal het wel goed geweest zijn zeker?

 

Setlist

1. Taste in men – 2. The bitter end – 3. Every me every you – 4. Protect me from what I want – 5. Plasticine – 6. Soul mates never die – 7. Black-eyed – 8. Special needs – 9. Summer rain – 10. Without you I’m nothing – 11. This picture – 12. Special K – 13. Slave to the wage – 14. Pure morning – 15. Nancy boy

 

Pics Placebo
23:14 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Pictures of Rock Werchter 2004

At last! Here are my pictures of Rock Werchter 2004... Well, maybe "pictures" is not the right word, "screenshots" would be more appropriate...
Click on the links below to visit my photo albums:

The Cure

Metallica

Ben Harper

Moloko

Muse

Within Temptation

Lamb

PJ Harvey

Pixies

Placebo

In the days to come I will try to publish some reviews too, but I'm afraid I'm going to write them in Dutch, for if I'd write them in English I probably won't succeed in publishing them before the end of the year!
20:21 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-07-04

Current track: "Plainsong" The Cure

This was the opening song of The Cure at Rock Werchter. It always sends a shiver down my spine!
 
Lyrics "Plainsong"

"I think it's dark and it looks like rain" you said

"and the wind is blowing like it's the end of the world" you said

"and it's so cold it's like the cold if you were dead"

and then you smiled for a second.

 

"I think I’m old and I’m feeling the pain" you said

"and it's all running out like it's the end of the world" you said

"and it's so cold it's like the cold if you were dead"

and then you smiled for a second

 

sometimes you make me feel

like I’m living at the edge of the world

like I’m living at the edge of the world

"it's just the way I smile" you said

 

Picture: almost full clouded moon after the concert of The Cure at Rock Werchter
10:02 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Eerste indruk van Rock Werchter (AMF temporarily goes Dutch!)

 

8 redenen om nooit meer naar megafestivals te gaan:

1. Wanneer je de indruk hebt dat je redelijk vooraan geraakt bent - laat ons zeggen op de 40ste rij of zo - dan blijkt nog steeds dat de artiesten er ongeveer uitzien al Lego-ventjes.

2. Uiteraard zal de persoon vóór jou net de langste van de weide zijn.

3. Aan je ene zijde staat er ongetwijfeld een verstokte roker die in zijn enthousiasme een heel optreden lang met zijn sigaret staat te zwaaien.

4. Aan je andere zijde staat er negen kansen op tien een koppel dat zich lustig een heel optreden lang aan elkaar tegoed doet.

5. Achter je staat dan de obligatoire toegewijde fan die de teksten meebrult met het muzikaal talent van een cirkelzaag.

6. Ofwel is het heel zonnig en kan je de dagen nadien de huid van je schouders plukken, ofwel regent het pijpenstelen en krijg je zin om je uit pure frustratie in een plas te gaan verdrinken.

7. Uiteraard heeft de organisator het boeltje zo gepland dat twee van je lievelingsbands tezelfdertijd het beste van zichzelf geven.

8. In je buurt staat er altijd wel een onverlaat die plots beslist dat ie al bezopen genoeg is en die doodleuk zijn halfvol bekertje naar voor of naar achter keilt, al naargelang van waar jij staat.

 

2 redenen om naar megafestivals te gaan:

1. De auto staat op een half uur wandelafstand van de weide geparkeerd, wat je 2 X per dag een intensieve work-out oplevert.

2. Naar festivals gaan is goed voor je talenkennis: West-Vlaams, Antwerps, Limburgs, maar vooral natuurlijk Hollands.

 

Gelukkig is er altijd nog de muziek: balsem voor de ziel!

 

Dit jaar ben ik een beetje selectief geweest. De volgende bands heb ik uitgekozen:

The Cure
Metallica
Within Temptation
Daan
Ben Harper

Wu-Tang Clan (god sta me bij!)
Moloko
Muse


 

Foto’s en een woordje uitleg volgen nog.

Zondag kijk ik vooral uit naar Lamb en The Pixies.


Foto getrokken even voor het optreden van Metallica op Vrijdag 2 juli.

02:00 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-07-04

All good things come to an end: CMS' final task

It’s with sadness in my heart that I'm announcing CMS’ final task… Apparently, he doesn’t want to be given any extra assignments, ‘cause he writes remarkably few mistakes.

For this final assignment, I drew inspiration from magazines and newspapers… Don’t worry it’s not going to boring!

I won’t keep you in suspense any longer.

On the picture to the left, you’ll see a sheet of paper on which I pasted 15 words that I cut out of newspapers and magazines. Of course, I chose words of which I think they might have some literary value and of which I’m pretty sure that they will inspire our Creative Majestic Servant.

Originally, I wanted to ask CMS to use all those words in one poem, but since this might be a little bit too difficult, and since I’m a good-hearted person, I’ll give him the choice, he can either use them in a poem or in a story 

So dear CMS, please write a poem or a story using all 15 words mentioned on the picture and, since you like using colours in your articles, put them all 15 in colour.

After this assignment, this wicked fairy never ever will torture you again, except when she gets your explicit permission to do so. Life will be significantly more boring again!16:07 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

CMS did it again

Well, he did it again, our Creative Majestic Servant! Hardly had I turned my back or divine inspiration took control of him… Are you curious to read the result? Visit http://cms.skynetblogs.be/. CAUTION: don’t read his philosophical masterpiece in the morning, or you will feel groggy for a whole day! Tell me CMS, are you eager for more???10:52 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

30-06-04

“Master of puppets” (Metallica)

I’m in a rather dominant mood today, so it’s time to put another track in the spotlight. If you’d like to know why I’ve become that evil creature that is torturing CMS by giving him all those silly assignments, here’s the answer! Ever since I was 12 years old, I’ve been singing (well, more or less singing) Metallica’s “Master of puppets”. “Master of puppets” was among the first records I’ve ever bought, along with The Pixies’ “Bossanova” and Faith No More’s “The real thing”. Moreover, one of the first CDs I bought was The Cure’s “Disintegration”. Since Metallica as well as The Cure and The Pixies are performing at Werchter this year, I couldn’t stop myself from buying a ticket… out of sheer nostalgia!

 

Lyrics "Master of puppets"

End of passion play, crumbling away

I’m your source of self-destruction

Veins that pump with fear, sucking darkest clear

Leading on your deaths construction

 

[chorus:]

Taste me you will see

More is all you need

You’re dedicated to

How I’m killing you

Come crawling faster

Obey your master

Your life burns faster

Obey your master

Master

Master of puppets I’m pulling your strings

Twisting your mind and smashing your dreams

Blinded by me, you can’t see a thing

Just call my name, `cause I’ll hear you scream

Master

Master

Just call my name, `cause I’ll hear you scream

Master

Master

[end chorus]

 

Needlework the way, never you betray

Life of death becoming clearer

Pain monopoly, ritual misery

Chop your breakfast on a mirror

 

 [chorus]

 

Master, master, where’s the dreams that I’ve been after?

Master, master, you promised only lies

Laughter, laughter, all I hear and see is laughter

Laughter, laughter, laughing at my cries

 

Hell is worth all that, natural habitat

Just a rhyme without a reason

Neverending maze, drift on numbered days

Now your life is out of season

22:56 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

28-06-04

The final word

I'm not going to torture CMS any longer. Normally it would have been Kuusou who'd publish the word, but I think she's in the process of returning to Belgium right now, so she probably hasn't got time to play games!
 
The last word is: fantasie
 
One more hint. It's a quote by Joseph Joubert.
 
Go for it CMS, use your imagination!

19:10 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

"Gorecki" by Lamb

I urgently have to find a way to get rid of my bitchy reputation!

Therefore, Aisling goes “emo” again! You see, I’m good at heart when push comes to shove!

The song that I’d like to share with you this time is “Gorecki” by Lamb.

I’m really looking forward to their performance at Werchter on the 4th of July!

 

Lyrics “Gorecki”

If I should die this very moment

I wouldn't fear

For I've never known completeness

Like being here

Wrapped in the warmth of you

Loving every breath of you

Still my heart this moment

Or it might burst

 

Could we stay right here

Until the end of time

'Til the earth stops turning

Wanna love you 'til the seas run dry

I've found the one I've waited for

 

All this time I've loved you

And never known your face

All this time I've missed you

And searched this human race

Here is true peace

Here my heart most calm

Safe in your soul

Bathed in your sighs

 

Wanna stay right here

Until the end of time

'Til the earth stops turning

Gonna love you 'til the seas runs run dry

I've found the one I've waited for

 

All I've known,

All I've done,

All I've felt,

Was leading to this

All I've known,

All I've done,

All I've felt,

Was leading to this

 

Wanna stay right here

Until the end of time

'Til the earth stops turning

Gonna love you 'til the seas run dry

I've found the one I've waited for

 

The one I've waited for

 

Wanna stay right here

Until the end of time

'Til the earth stops turning

Gonna love you 'til the seas run dry

I've found the one I've waited for

The one I've waited for

The one I've waited for

 

  

Lamb will also perform at “De Lokerse Feesten” on 31st of July.

 

Lamb official website: http://www.lambstar.net18:57 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-06-04

A new challenge for CMS

Dear CMS,

I think you will be eager to discover your next assignment. It might be a little bit complicated, but I’m confident that you’ll manage very well again.

This time, I’ll give you a quotation that should inspire you in writing a rather philosophical article. However, I won’t publish the quotation as such. First, you’ll have to search for it yourself. (Do I hear the word “bitch” echoing through the deepest of cyber dimensions?)

The quotation consists of 7 words and I asked 7 people to publish 1 word on their weblog. (I was not mistaken, I truly hear the word “bitch” resounding!). The only thing you have to do is collect the words, solve the puzzle and start writing.

 

This is how it works:

1. Because it’s difficult to ask 7 people to publish something at one point in time, I will gradually reveal the weblogs where you’ll have to search, after I’ve received the confirmation that they published it.

2. If you have collected your 7 words and solved the puzzle, I’d strongly advise you to check the quotation on the internet: we do want the words to be in the right order!

3. And then you can finally start writing (and don’t forget the picture)!

 

The following master webloggers were ready to cooperate (thanks everyone!!):

http://moerhofke.skynetblogs.be

http://schwung.skynetblogs.be

http://twinkeltje.skynetblogs.be

http://blog-tips.skynetblogs.be/

http://pliske.skynetblogs.be/

http://karelbrits.skynetblogs.be/

http://popcorn.skynetblogs.be/

 

One more to go, and what's more, it's the most important word that's still missing!
22:34 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

CMS strikes back!

Well, well, well! CMS has acquitted himself very well of his first task!

You can read the result at: http://cms.skynetblogs.be.

What do you think ladies? Are we satisfied? If I listen carefully, I think I can hear murmurs of approval… Congrats, you cunning old fox!

I must say that I found at least six typing errors in your first paragraph, but obviously you didn’t count it in, so for once I will show mercy on you.

Are you ready for the next one then? Or would you prefer a short break now?

I’m pretty sure that you’re dying to impress us all once again, aren’t you?
19:53 Gepost door Aisling | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |